ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι αποφάσισε η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι αποφάσισε η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Έκκληση στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, έκανε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας πως όσοι επιλέξουν να μείνουν ανεμβολίαστοι θα κάνουν PCR τεστ.

«Καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβρης το πρώτο μας μέλημα θα είναι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο στην δια ζώσης εκπαίδευση με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Έχουμε λειτουργήσει για δύο χρονιές με τους περιορισμούς της πανδημίας και όλοι γνωρίζουμε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες υπουργείου εκπαιδευτικών και μαθητών, η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει την φυσική παρουσία των μαθητών στην ντάξει και τον πυρήνα της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Κατά συνέπεια θέλουμε να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο και να το κάνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι σε αυτή την αίθουσα να συμφωνήσουμε ότι πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να πείσουμε τους ανεμβολίαστο τους εκπαιδευτικούς μας να σπεύσουν να κάνουν το βημα και να εμβολιαστούν» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, εξήγησε ότι η κυβέρνηση προβληματίστηκε αρκετά σχετικά με το εάν έπρεπε να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς.

«Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Το συζητήσαμε για τον απλούστατο λόγο την εκπαιδευτική διαδικασία έχει τέτοια χαρακτηριστικά που σημαίνει ότι αν ένας εκπαιδευτικός αρρωστήσει είναι εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

Αποφάσισα όμως ότι αυτή δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση. Άνω του 70% των εκπαιδευτικών έχουν ήδη εμβολιαστεί, υπάρχει όμως ένας σημαντικός αριθμός όποιος δεν έχει κάνει ακόμα αυτή την κίνηση» ανέφερε ο κ. Μητσοτακης ζητώντας από όλα τα κόμματα να προτρέψει τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης: 

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Μαζεύουν υπογραφές για «εγγυήσεις εμβολιασμού» ώστε να κινηθούν νομικά

Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» τον Ζβόνιμιρ Σάρλιγια!

Survivor: Ιωάννα Μαλέσκου και Σάκης Κατσούλης μαζί; – Έρχεται μεγάλο «μπαμ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι αποφάσισε η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.