ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: «Στο τέλος θα φταίει η 12χρονη που βιάστηκε» – Οργή για δηλώσεις δικηγόρου κατηγορουμένων που είπε ότι το παιδί επέλεξε να εκδίδεται!

Κολωνός: Χυδαία επιχειρήματα για να καλυφθούν οι δράστες - Η δικηγόρος χαρακτήρισε «εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη» την εισαγγελική πρόταση!
Κολωνός: «Στο τέλος θα φταίει η 12χρονη που βιάστηκε» – Οργή για δηλώσεις δικηγόρου κατηγορουμένων που είπε ότι το παιδί επέλεξε να εκδίδεται!

Υπόθεση Κολωνός: «Στο τέλος θα φταίει η 12χρονη που βιάστηκε», είχαν γράψει στα social media πολλοί χρήστες που έκπληκτοι παρακολουθούν τους περίεργους χειρισμούς της δικαιοσύνης για την υπόθεση του «τέρατος» του Κολωνού. Και δυστυχώς, να που ακούγεται και αυτό ως υπερασπιστική γραμμή!

Το πανελλήνιο «βράζει» από εχθές με την εισήγηση της εισαγγελέως που έριξε στα «μαλακά» τον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο απαλάσσοντας τον από τις κατηγορίες της μαστροπείας και των βιασμών και κρίνοντας ένοχη για όλες τις κατηγορίες τη μητέρα της 12χρονης.

Και σήμερα η δικηγόρος ορισμένων από τους κατηγορούμενους «πελάτες» του Μίχου, μιλώντας στο OPEN, ούτε λίγο – ούτε πολύ κατηγόρησε το ανήλικο κορίτσι ότι… εκδιδόταν σε διεστραμμένους παιδεραστές με τη θέλησή της και ως «στάση ζωής»!

Η κ. Πανταζή είπε συγκεκριμένα τα εξής απίστευτα:

«Μην βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστολή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρεση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν την χτύπησαν αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει δυστυχώς ότι είχε επιλέξει (σ.σ. η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας».

Η χυδαία τοποθέτηση της δικηγόρου σχολιάστηκε αρνητικά από τους δημοσιογράφους της εκπομπής, ωστόσο εκείνη ενέμεινε στον εξοργιστικό ισχυρισμό της και συνέχισε λέγοντας: «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;».

Δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση για να καταλάβει κάποιος με τι αθλιότητα έχουμε να κάνουμε εδώ. Το επιχείρημα της δικηγόρου αποτελεί ένα ξεδιάντροπο «ξέπλυμα» του trafficking σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Θεωρεί ότι δωδεκάχρονα παιδάκια της Α’ Γυμνασίου, έχουν την ωριμότητα να εκδίδονται συνειδητοποιημένα. Και σύμφωνα με αυτό το πρόστυχο σκεπτικό, δεν φταίνε τα κυκλώματα που τα παρασύρουν στα δίχτυα τους, αλλά τα ίδια τα παιδιά! Δεν φταίνε οι ανώμαλοι που τα προσεγγίζουν για να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα ένστικτά τους, αλλά φταίνε τα θύματα!

Οι νοητικές άμυνες ενός ανήλικου παιδιού εξισώνονται με τις δολοπλοκίες ενός πεπειραμένου μαστροπού και ενός ολόκληρου κυκλώματος παιδοβιαστών που αποτελείται από «καθημερινούς» ανθρώπους, μέχρι και επιφανείς επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα.

Όλη αυτή η σπείρα της διαστροφής βάζει στο στόχαστρο άγουρα παιδάκια, για να έρθουν σήμερα λειτουργοί της δικαιοσύνης όπως η κ. Πανταζή και να μας πει ότι δεν φταίει ο παιδοβιαστής, αλλά το παιδί! Εκτός του ότι «ξεπλένει» τους συγκεκριμένους εγκληματίες, χαρίζει και μελλοντικό άλλοθι για όλα τα επίδοξα «τέρατα» που θέλουν να απλώσουν τα βρωμόχερα τους στα παιδιά, αφού δίνεται η εντύπωση ανοχής στην κακοποίηση ανηλίκων!

Η κ. Πανταζή μάλιστα επιδοκίμασε την ανεκδιήγητη εισαγγελική πρόταση λέγοντας:

«Μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει, ήταν όμως εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη πρόταση. Δεν προκύπτει το αδίκημα της μαστροπείας ή του βιασμού αλλά εκμετάλλευση που ήταν συναισθηματική». Όπως είπε  κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρουσιάστηκαν 12.500 ηλεκτρονικά πειστήρια (μηνύματα) με τον πρώτο κατηγορούμενο.

Ακούγοντας τέτοιες προκλητικές τοποθετήσεις, δεν είναι να εκπλήσσεται κανείς με την οργή που έχει ξεσπάσει στον κόσμο για την υπόθεση του Κολωνού. Το ζήτημα αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στα ΜΚΔ με πλήθος χρηστών να κάνουν λόγο για νέο «μπάζωμα» σε ένα έγκλημα, όπως ακριβώς γίνεται και στα Τέμπη.

Το βράδυ της Τετάρτης (12/3) έγινε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια από πολίτες που ζητούν να απονεμηθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση του Κολωνού, ενώ σήμερα θα γίνει νέα συγκέντρωση, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα, με αίτημα να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της δίκης, Μαρίας-Ελένης Νικολού, που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας λόγω αμφιβολιών.

Ζούμε σε μια χώρα που κάποιοι πασχίζουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε και να διαμορφώσουν μια νέα ζοφερή πραγματικότητα για τα παιδιά. Φυσικά ο λαός δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό. Ο ρόλος της δικαιοσύνης είναι να προστατεύει τους αδύναμους και τους ευάλωτους, όχι να μετατρέπει τα θύματα σε θύτες και τους θύτες σε θύματα.

Δείτε βίντεο: (οι δηλώσεις της δικηγόρου το 5:15 μέχρι το 6:31)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κολωνός: «Στο τέλος θα φταίει η 12χρονη που βιάστηκε» – Οργή για δηλώσεις δικηγόρου κατηγορουμένων που είπε ότι το παιδί επέλεξε να εκδίδεται!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.