ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στο κόκκινο οι επαναλοιμώξεις παρά τα εμβόλια

Σε έξαρση βρίσκεται ο κορονοϊος με τις επαναλοιμώξεις να χτυπούν κόκκινο παρά τα εμβόλια
Κορονοϊός: Στο κόκκινο οι επαναλοιμώξεις παρά τα εμβόλια

Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και τις τελευταίες ημέρες δίνει το στίγμα του μέσω χιλιάδων επαναλοιμώξεων σε καθημερινό επίπεδο και παρά τα εμβόλια.

Μπορεί η Κυβέρνηση να επέλεξε να επιβάλει με τον πλέον σκληρό τρόπο τον εμβολιασμό στους πολίτες όμως με τις ίδιες της τις αποφάσεις για την καλοκαιρινή περίοδο οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που πάρθηκαν ελέω τουρισμού να αποδεικνύονται στη πράξη λανθασμένα, με το Υπουργείο Υγείας να τρέχει για κλίνες Covid.

Κορονοϊός: Στο κόκκινο οι επαναλοιμώξεις παρά τα εμβόλια

Κάθε χρόνο και χειρότερα τονίζουν οι ειδικοί πως είναι τα πράγματα αναφορικά με τις επαναλοιμώξεις που το 2022 έχουν χτυπήσει κυριολεκτικά κόκκινο.

Ειδικότερα στη χώρα μας, οι επαναλοιμώξεις έχουν φτάσει περίπου τις 206.000 και αποτελούν το 5.1% του συνολικού αριθμού των 3.850.000 θετικών διαγνώσεων.

Την ίδια στιγμή, έρευνες στις ΗΠΑ, κάνουν λόγο για πιθανότητα επαναμόλυνσης που είναι μεγαλύτερη οκτώ φορές από τον κίνδυνο που προκάλεσε η μετάλλαξη Όμικρον.

Μάλιστα ο ιός που συνεχώς παρουσιάζει παραλλαγές έχει δημιουργήσει μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές και διαφεύγουν ακόμη περισσότερο από την ανοσία. παρά το γεγονός πως ένας πολίτης έχει επιλέξει να εμβολιαστεί κατά του Covid-19.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν κολλήσει κορονοϊό, μπορεί να κολλήσουν ξανά και ξανά…Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους ανεμβολίαστους. Μπορούν να κολλήσουν και μια και 2 ή και περισσότερες φορές κατα τη διάρκεια του χρόνου…

Η κυβέρνηση, γνωρίζοντας πλέον τα νέα ιατρικά δεδομένα, μήπως έφτασε η στιγμή πρώτον να ζητήσει συγνώμη από τους ανεμβολίαστους πολίτες που στοχοποιήσε με τον πιο αισχρό τρόπο, ως την πηγή της διασποράς του ιου…και δεύτερον…μήπως ήρθε τελικά η ώρα της επαναπρόσληψης των ανεμβολαστων υγειονομικών;

Την επιστροφή των χρημάτων από τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών…θα θέλαμε να την θεωρούμε δεδομένη.
Θα τολμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραδεχθεί το λάθος του;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Στο κόκκινο οι επαναλοιμώξεις παρά τα εμβόλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.