Κορονοϊός: Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα είναι σαφής. Ανακοίνωσε αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Ελλάδα. Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα όπως τόνισε είναι 9.500.

«Η διασπορά του ιού μειώνεται σταθερά», σημείωσε μεταξύ άλλων, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως ανέφερε, 1.700 είναι οι ασθενείς με κορονοϊό στη χώρα μας. Αριθμός που σηματοδοτεί μείωση στον συγκεκριμένο δείκτη. «Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους», είπε σχετικά.

Την τελευταία εβδομάδα, όπως σημείωσε, το 92% όσων χρειάστηκαν νοσηλεία και το 98% όσων πέθαναν από κορονοϊό αφορά σε άτομα που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.

Πάντως, παρά τη μείωση του ιικού φορτίου στη χώρα, η Βάνα Παπαευαγγέλου έκρουσε κώδωνα κινδύνου για ορισμένες περιοχές. Ειδικότερα, έφερε ως παράδειγμα τη Νάξο, την Κω και την Κέρκυρα. Εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι στο τέλος του μήνα ο αριθμός των διασωληνωμένων θα πέσει στους 200 στις ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Στέλιος Κρητικός: «Με τα χρήματα του TikTok βγάλαμε την πανδημία»

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 3-2: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ! Ο Στέφανος πέταξε εκτός τον Γερμανό και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros!

Euro 2020: Πίτσα ή σουβλάκι; Πώς να πάρεις τη σωστή απόφαση