ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαευαγγέλου: «Είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας» – Τι είπε για τις μάσκες

Το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό, αλλά και το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, το λόγο πήρε και το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και σημείωσε πως το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές...
Παπαευαγγέλου: «Είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας» – Τι είπε για τις μάσκες

Το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό, αλλά και το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, το λόγο πήρε και το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και σημείωσε πως το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Ωστόσο επεσήμανε πως το ενεργό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο και πως παρατηρούνται νέες εξάρσεις στη Ρόδο και την Κατερίνη, ενώ η διασπορά γίνεται μέσω αυτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τέλος, αναφέρθηκε στις μάσκες και τη συζήτηση που γίνεται για το πότε θα τις… πετάξουμε, σημειώνοντας πως «Ξαφνιάζει την επιτροπή η συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες».

«Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει ύφεση την τελευταία εβδομάδα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι τα μισά από τα κρούσματα διαγνώστηκαν σε ασυμπτωματικούς με self test. Η διάμεση ηλικία νέων κρουσμάτων στα 36 έτη. Η διασπορά συνεχίζει στους νεότερους που δεν έχουν εμβολιαστεί και ότι στους πάνω από 60 έχουμε μείωση των κρουσμάτων λόγω εμβολιασμού.

Το ενεργό φορτίο όμως παραμένει υψηλό. Ταυτόχρονα παρατηρούνται νέες εξάρσεις όπως στην Κατερίνη και τη Ρόδο. Η διασπορά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί και αν δεν προσέξουμε μπορεί να έχουμε νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Σημαντική είναι η αποκλιμάκωση στην πίεση του ΕΣΥ. Οι νέες εισαγωγές είναι λιγότερες από τα εξιτήρια. Μ.ο εισαγωγών 174 την ημέρα. Ο αριθμός διασωληνωμένων μειώθηκε και κατηλειμμένο είναι το 56% των κλινών covid. Ακόμα και τώρα και ενώ οι δείκτες βελτιώνονται έχουμε την τελευταία εβδομάδα κατά μέσο όρο 33 θανάτους την ημέρα.

Έχουμε ανοίξει περισσότερες δραστηριότητες. Καθώς μπήκαμε στο καλοκαίρι ξεκινάμε να κάνουμε όνειρα και σχέδια για τις διακοπές μας. Οι περισσότεροι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η περιπέτεια δεν έχει λήξει. Το καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με αυτό του 2020. Φέτος έχει εμβολιαστεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, αλλά είμαστε μακριά από το τείχος της ανοσίας. Θα κάνουμε αυτά που μας αρέσουν και μας ξεκουράζουν αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Ξέρουμε τι πρέπει να αποφεύγουμε. Τον συγχρωτισμό. Πολλές οι δραστηριότητες που άνοιξαν, αλλά η ξενοιασιά θα αργήσει να έρθει. Ξαφνιάζει την επιτροπή η συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημο: «Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 έως 15 ετών

Self test: Μπάχαλο με την διάθεση τους σε εργαζόμενους και μαθητές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παπαευαγγέλου: «Είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας» – Τι είπε για τις μάσκες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.