ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 6 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να βρίσκεται σε δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο και σήμερα (3/4) το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε έξι νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας.  Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα από τον Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Συνολικά στη χώρα μας έχουν βρεθεί 2.626 κρούσματα του κορονοϊού, 37 συμπολίτες μας είναι στις...
Κορονοϊός: 6 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να βρίσκεται σε δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο και σήμερα (3/4) το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε έξι νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας. 

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα από τον Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν βρεθεί 2.626 κρούσματα του κορονοϊού, 37 συμπολίτες μας είναι στις ΜΕΘ και o συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι 144.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.626 συνολικά, με το 55,4% να αφορά σε άνδρες.

595 κρούσματα κορονοϊού σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.203 με ήδη γνωστό κρούσμα. 37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη.

78 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Τι είπε ο κ. Χατζηγεωργίου για τις μάσκες
“Η δυσκολία δεν πέρασε αλλά ξεκινάμε να μπαίνουμε σε μια σχετική κανονικότητα με απλά βήματα, Είναι ένας εξαιρετικά μειοδοτικός ιός και τα μέτρα είναι η απόσταση, η υγιεινή των χεριών και οι μάσκα για την κάλυψη του προσώπου”, τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Για να συνεχίσει: “Τώρα που οι αυστηροί περιορισμοί αίρονται πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην μάσκα. Πρόκειται για προστατευτικό κάλυμμα του στόματος και της μύτης που μπορεί να είναι και αυτοσχέδιο. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε εμείς οι ίδιοι άρρωστοι και να μην πρέπει να κολλήσουμε τους γύρω μας. Όχι στις μάσκες με βαλβίδα είναι αυστηρά για τους υγειονομικούς.

Οι υφασμάτινες μάσκες πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό και σαπούνι σε υψηλούς βαθμούς. Η επιτροπή συστήνει σε αυτή την φάση να φοράμε μάσκα όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση του της απόστασης”.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: 6 νέα κρούσματα στη χώρα μας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.