ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα φάρμακα που δοκιμάζουν για να τον πολεμήσουν

Αυτά είναι τα φάρμακα που δοκιμάζονται προκειμένου να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός.
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα φάρμακα που δοκιμάζουν για να τον πολεμήσουν

Κορονοϊός: Πολλές είναι οι μελέτες που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος καταπολέμησης του Covid-19, με τις απόψεις ανάμεσα στους ειδικούς να διίστανται.

Τη στιγμή που πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως το εμβόλιο είναι η μοναδική οδός για να γραφτεί ο επίλογος της πανδημίας, υπάρχει και η άλλη άποψη που αναφέρει πως η λύση για την αντιμετώπιση του ιού είναι η χορήγηση φαρμάκων.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, ακούμε καθημερινά για τα μονοκλωνικά αντισώματα REGEN-COV, τα οποία χαρακτηρίζονται και ως θαυματουργά από ορισμένους επιστήμονες, με τις μελέτες στα εργαστήρια των εταιρειών να έχουν πάρει φωτιά.

Ήδη η φαρμακευτική Merck  γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωση της, πως οι κλινικές δοκιμές στις οποίες προχώρησε αναφορικά με το χάπι που παρασκεύασε για τον κορονοϊό, ολοκληρώθηκαν με πλήρη επιτυχία και είναι έτοιμη να τρέξει τις διαδικασίες προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την FDA για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Σίγουρα αυτή θα είναι μια πρωτοποριακή κίνηση για τα μέχρι τώρα δεδομένα γύρω από την πανδημία, καθώς θα αποτελεί το πρώτο σκεύασμα που θα δοθεί στην ανθρωπότητα, για να αφήσει μια για πάντα πίσω της τον ιό που έχει προκαλέσει μεγάλες και ανεπανόρθωτες καταστροφές τόσο στο σύστημα Υγείας, όσο και της Οικονομίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στην οποία προχώρησε η εταιρεία, η χορήγησή του – τέσσερα χάπια, δύο φορές την ημέρα, επί πέντε ημέρες – περιορίζει σχεδόν κατά το ήμισυ το ποσοστό θανάτων όμως παραμένει πιο χαμηλό σε σχέση με την χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων που αναφέραμε πιο πάνω.

Εκτός όμως από την Merck, όπως διαβάσατε και παλαιότερα από το Sportime… και η Pfizer ετοιμάζει το χάπι κατά του Covid-19, με τις κλινικές δοκιμές να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, οι οποίες εκτός από το δισκίο του χαπιού αφορούν και την χορήγηση φαρμάκου με ενέσιμη μορφή στους ασθενείς.

Παράλληλα, μια σημαντική μελέτη διεξάγεται και στην Ελλάδα και αφορά το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο Coven D24, με τα αποτελέσματα να μην έχουν γίνει γνωστά όμως αναμένονται με μεγάλη αγωνία.

Τέλος όσον αφορά, τα μονοκλωνικά αντισώματα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε σε δηλώσεις του, πως δεν αποτελούν ρεαλιστική και ορθή λύση, καθώς ακόμη και να είναι η μόνη λύση για την θωράκιση του ανθρώπινου οργανισμού από τον ιό, οι δόσεις που θα λάβουμε σαν χώρα, δεν φτάνουν προκειμένου να σωθεί ολόκληρος ο πληθυσμός, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε δεν πρέπει να παραμυθιάζεται.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτά είναι τα φάρμακα που δοκιμάζουν για να τον πολεμήσουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.