ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αλλάζει το όριο ανέπαφων συναλλαγών

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα στην Ελλάδα και συνεχώς προκύπτουν νέες διαφοροποιήσεις σε όλες τις δραστηριότητες των πολιτών. Από αύριο Δευτέρα (30/3) αυξάνεται με βάση απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το όριο των ανέπαφων συναλλαγών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Έτσι το όριο από τα 25 ευρώ που είναι σήμερα, διπλασιάζεται και πηγαίνει...
Κορονοϊός: Αλλάζει το όριο ανέπαφων συναλλαγών

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα στην Ελλάδα και συνεχώς προκύπτουν νέες διαφοροποιήσεις σε όλες τις δραστηριότητες των πολιτών.

Από αύριο Δευτέρα (30/3) αυξάνεται με βάση απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το όριο των ανέπαφων συναλλαγών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Έτσι το όριο από τα 25 ευρώ που είναι σήμερα, διπλασιάζεται και πηγαίνει στα 50 ευρώ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας, που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός , στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Απίστευτο γλέντι σε γειτονιά στην Ελλάδα (vid)

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών:

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ.

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στο πλαίσιο της διαρκούς συνδρομής τους για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, αυξάνουν από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινής εφαρμογής και συγκεκριμένα για τους επόμενους δυο μήνες και εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, πιστές στη δέσμευσή τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις και επικαιροποιούν συνεχώς τα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αλλάζει το όριο ανέπαφων συναλλαγών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.