ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αλλάζουν από σήμερα (23/3) τα δεδομένα στα σούπερ μάρκετ

Αλλαγές στον τρόπο που οι πολίτες θα ψωνίζουν πλέον στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν από τη Δευτέρα (23/3), μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, από τη Δευτέρα, παρατείνεται και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, για την εξυπηρέτηση των...
Κορονοϊός: Αλλάζουν από σήμερα (23/3) τα δεδομένα στα σούπερ μάρκετ

Αλλαγές στον τρόπο που οι πολίτες θα ψωνίζουν πλέον στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν από τη Δευτέρα (23/3), μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, από τη Δευτέρα, παρατείνεται και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η μετακίνηση των πολιτών προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα από σούπερ μάρκετ επιτρέπεται, εφόσον νωρίτερα συμπληρώσουν τη βεβαίωση κίνησης (τύπου 2) ή στείλουν sms στον ειδικό αριθμό 13033.

Αυτά είναι τα έγγραφα κυκλοφορίας

Οι πολίτες πρέπει να έχουν επίσης μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Παράταση του ωραρίου

Τα σούπερ μάρκετ επίσης από τη Δεύτερα έως το Σάββατο θα κλείνουν στις 10 το βράδυ, σύμφωνα την παράταση του ωραρίου που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία εκδόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ ήταν ανοιχτά και την Κυριακή 22 Μαρτίου, όπως προβλεπόταν με την ίδια απόφαση. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης πάντως, σε συνέντευξή του στο MEGA το Σάββατο, σημείωσε ότι «το πρωί της Δευτέρας θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία της κίνησης και αναλόγως θα αποφασίσουμε αν θα ανοίξουν και τις επόμενες Κυριακές».

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με την ίδια απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, υποχρεώνονται τα σούπερ μάρκετ να πωλούν και εφημερίδες.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου τέλος, γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα και εντός των σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Συγκεκριμένα το όριο των 10 τ.μ ανά πελάτη που ίσχυε βάσει των προηγούμενων μέτρων, γίνεται πλέον 15 τ.μ ανά πελάτη, ώστε να μπαίνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι στον ίδιο χώρο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αλλάζουν από σήμερα (23/3) τα δεδομένα στα σούπερ μάρκετ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.