ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Αττική: Οι περιοχές που προβληματίζουν

Κορονοϊός – Αττική: Περισσότερα από 300 είναι τα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στην Αττική, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Κορονοϊός – Αττική: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν και πάλι στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Στην Αττική καταγράφηκαν 321 συνολικά από τις 638 συνολικά μολύνσεις. Αναλυτικά η κατανομή στο λεκανοπέδιο Τα...
Κορονοϊός – Αττική: Οι περιοχές που προβληματίζουν

Κορονοϊός – Αττική: Περισσότερα από 300 είναι τα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στην Αττική, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός – Αττική: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν και πάλι στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Στην Αττική καταγράφηκαν 321 συνολικά από τις 638 συνολικά μολύνσεις.

Αναλυτικά η κατανομή στο λεκανοπέδιο

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

Ανατολική Αττική 44
Βόρειος Τομέας Αθηνών 38
Δυτική Αττική 3
Δυτικός Τομέας Αθηνών 57
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 80
Νήσοι 2
Νότιος Τομέας Αθηνών 50
Πειραιάς 47

Τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική:

Από σήμερα έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα για την Αττική σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά της πανδημίας.

Μεταξύ των σημαντικότερων μέτρων είναι η απαγόρευση της μετακίνησης τα σαββατοκύριακα μετά τις 18.00 το απόγευμα μέχρι της 05.00 τα ξημερώματα ενώ, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away Δευτέρα με Παρασκεύ, καταργείται δηλαδή το click inside, και με το ωράριο να ορίζεται από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Όσον αφορά την εκπαίδευση ανοιχτά παραμένουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, ενώ τα λύκεια θα λειοτυργούν με τηλεκπαίδευση.

Ήδη πάντως γίνεται μεγάλη συζήτηση για νέους περιορισμούς με τα SMS στο 13033, ακόμη και για ολικό lockdown.

Η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 164575, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6045 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52595 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 198 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5997 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3525 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Αττική: Οι περιοχές που προβληματίζουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.