ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Δραματικές προβλέψεις για 10.000 κρούσματα τον Σεπτέμβριο

Για «τραγικές συνέπειες πολύ μεγαλύτερες από το δεύτερο και το τρίτο κύμα» έκανε λόγο ο Νίκος Καπραβέλος, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για τον Σεπτέμβριο.
Κορονοϊός: Δραματικές προβλέψεις για 10.000 κρούσματα τον Σεπτέμβριο

Πιθανό φαντάζει το εφιαλτικό σενάριο των 10.000 κρουσμάτων τη μέρα, κατά τον Διευθυντή Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο.

«Τα σημάδια είναι ανησυχητικά, η πανδημία δείχνει τα δόντια της και παρά το γεγονός ότι δεν ευνοούν τον ιό ούτε οι ανοιχτοί χώροι ούτε ο καιρός, βλέπουμε μια έξαρση κρουσμάτων και μια μεγάλη διασπορά μιας επικίνδυνης μετάλλαξης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, με τους εισαχθέντες να είναι νέοι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που επιστρέφουν από διακοπές.

Οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι, εξού και έχουν ήπια συμπτώματα και αποφεύγουν τη ΜΕΘ, ωστόσο όσο περισσότεροι επιστρέφουν θετικοί από τις διακοπές τους και έχουν μεγάλη κινητικότητα, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος νόσησης ανθρώπων που θα ασθενήσουν βαρύτερα.

«Αν επιστέψουν όλοι και υπάρξει η διασπορά αυτής της μετάλλαξης (σ.σ. Δέλτα) σε ηλικίες πάνω από 60 χρονών και χωρίς τείχος ανόσιας, θα έχουμε τραγικές συνέπειες, πολύ μεγαλύτερες από το 2ο και 3ο κύμα».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε επίσης ότι «μπορούμε να το προλάβουμε», ωστόσο θα πρέπει άμεσα να «επικαιροποιήσουμε τα ατομικά μέτρα προστασίας».

«Το αφήνουμε για μετέπειτα, δεν έχουμε την κουλτούρα της πρόληψης».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δεδομένη η τρίτη δόση εμβολίου – Γιατί πρέπει να γίνονται «αναμνηστικοί» εμβολιασμοί

Βόμβα Μαγιορκίνη: Στο τραπέζι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών για τον κορονοϊό

Love it: Δοκιμαστικά χωρίς τέλος για το πάνελ της Ιωάννας Μαλέσκου στο ΣΚΑΪ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Δραματικές προβλέψεις για 10.000 κρούσματα τον Σεπτέμβριο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.