ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα Μαγιορκίνη: Στο τραπέζι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών για τον κορονοϊό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα σχολεία άφησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
Βόμβα Μαγιορκίνη: Στο τραπέζι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών για τον κορονοϊό

Στο τραπέζι βρίσκεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ , ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής ειδικών του Υπουργείου Υγείας απάντησε:

«Είναι μία συζήτηση που γίνεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα. Δε θα είναι μία ελληνική πρωτοτυπία. Καθώς συλλέγονται τα στοιχεία και δείχνει ότι έχει μια ασφάλεια και είναι προς όφελός τους… Θα δούμε τις κινήσεις να γίνονται στο εξωτερικό και μετά εδώ».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτικό ένα rapid Test σε ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει υποχρεωτικό τo rapid test για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί και επιστρέφουν στους εργασιακούς τους χώρους μετά την άδεια τους.

«Εγώ θα έλεγα ότι αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Καταρχήν θα έπρεπε να το ζητάνε οι ίδιες οι επιχειρήσεις και σε δεύτερη φάση ίσως θα έπρεπε να μπει σαν μέτρο από το ίδιο το κράτος».

«Υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των μέτρων κυρίως στο κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης δεν μπορούμε να το κρύψουμε» είπε εξηγώντας πως αυτό είναι που φαίνεται να επιβαρύνει κυρίως την επιδημία σε αυτή τη φάση.

«Νομίζω ότι θα πρέπει, όσοι πάνε σε όλους τους προορισμούς αυτή την περίοδο, να προσέξουν ιδιαίτερα την νυχτερινή διασκέδαση» τόνισε.

Όσο για την πορεία του εμβολιασμού ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι εάν ως τον Οκτώβριο καταστεί δυνατό να επιτευχθούν επιπλέον δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί τότε η κατάσταση το χειμώνα θα είναι πολύ καλύτερη.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test τo Σάββατο (14/8)

Εμβόλια / Pfizer και Moderna: Χρυσάφι η τρίτη δόση

Παναθηναϊκός: Στο… σφυρί ο Αχιλλέας Πούγγουρας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα Μαγιορκίνη: Στο τραπέζι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών για τον κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.