ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Και εμβολιασμένοι στη πορεία της ΠΟΕΔΗΝ – Απόδειξη πως η προστασία των δικαιωμάτων μας αφορά όλους!

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, συμμετείχαν και εμβολιασμένοι. Τρανή απόδειξη πως αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους, ανεξαιρέτως.
Κορονοϊός – Εμβόλια: Και εμβολιασμένοι στη πορεία της ΠΟΕΔΗΝ – Απόδειξη πως η προστασία των δικαιωμάτων μας αφορά όλους!

Κορονοϊός – Εμβόλια: Η δυναμική πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενάντια στον ολοκληρωτισμό της κυβέρνησης που στέλνει σε άτυπη ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, απέδειξε πως αυτό το αίσχος που συντελείται μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

Και αυτό διότι στη συγκέντρωση δεν συμμετείχαν μόνο ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, άλλα και εμβολιασμένοι. Δε νοείται να θεωρείς πως είσαι πολίτης δημοκρατικού πολιτεύματος και να βλέπεις αδιάφορος τον συνάδελφο σου, να ποδοπατείται από τις αποφάσεις μιας ανισόρροπης κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης που με μια απάνθρωπη και επικίνδυνη απόφαση, καταστρέφει το ΕΣΥ, αδιαφορεί για την προστασία της υγείας των πολιτών και ως συνήθως, για κάθε εγκληματική της επιλογή , πετάει το μπαλάκι στους αδύναμους.

Με την τρομακτική έλλειψη 10.000 υγειονομικών, οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί καλούνται να καλύψουν τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν από το σάρωμα της υγειονομικής «εκκαθάρισης» τίμιων εργαζομένων, βιοπαλαιστών, οικογενειαρχών, μητέρων που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά.

Αυτοί που πέρυσι έδιναν σήμα για να χειροκροτήσουμε τους ήρωες υγειονομικούς από τα μπαλκόνια, φέτος δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, πίσω από τις επικοινωνιακές τους φανφάρες. Ανεργία για τους ανεμβολίαστους και εξοντωτικό φόρτο εργασίας για τους εμβολιασμένους που θα δουλεύουν σε ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση.

Όταν καταστρατηγούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα, όταν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα, όταν εκβιάζονται εργαζόμενοι ανοιχτά από υπουργούς, δεν μπορείς να λες πως «έπιασε φωτιά η αυλή του γείτονα» πιστεύοντας πως δεν θα φτάσει και στη δική σου. Θα φτάσει. Έχει ήδη φτάσει δηλαδή.

Οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, θα κληθούν και αυτοί σύντομα σε μια σειρά από δοκιμασίες, όπως η τρίτη (και ποιος ξέρει πόσες άλλες) δόση, οι εμβολιασμοί των παιδιών, τα στοιχεία που προκύπτουν για την περιορισμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων, και φυσικά τα παραμύθια της κυβέρνησης που τους υποσχέθηκε «κανονικότητα».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έδωσε το σύνθημα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κατάλυση των βασικών αρχών της δημοκρατίας. Δηλαδή ενωμένοι, χωρίς διακρίσεις μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων, ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι απέναντι σε αυτόν τον άτυπο ολοκληρωτισμό.

Να μην ενδώσει ο λαός στον διχασμό που πουλάει η κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει το διαίρει και βασίλευε, στοχοποιώντας μια μερίδα του λαού, καταδεικνύοντας «ενόχους», μιλώντας για «πανδημία των ανεμβολίαστων», δείχνοντας με το δάχτυλο πολίτες για να πέσει πάνω τους το ανάθεμα και να βγουν αυτοί «λάδι».

Δεν τίθεται θέμα εμβολιασμένου – ανεμβολίαστου πια. Τίθεται θέμα πολίτη που ενδιαφέρεται για τη διαφύλαξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολίτη που ενδιαφέρεται μόνο για το τομάρι του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλια: Και εμβολιασμένοι στη πορεία της ΠΟΕΔΗΝ – Απόδειξη πως η προστασία των δικαιωμάτων μας αφορά όλους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.