ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία υγειονομικών στο Yπουργείο Υγείας (vid & pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί στο Υπουργείο Υγείας δείχνοντας έτσι την αντίθεση τους στα μέτρα και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αποφάσισε η Κυβέρνηση.
Κορονοϊός – Εμβόλια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία υγειονομικών στο Yπουργείο Υγείας (vid & pics)

Κορονοϊός – Εμβόλια: Την έντονη αντίδραση των υγειονομικών προκάλεσαν οι αποφάσεις που πήρε η Ελληνική Κυβέρνηση για τον τομέα της Υγείας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρεθούν έξω από το Υπουργείο Υγείας και να διαμαρτύρονται, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει στάση εργασίας της Πέμπτη έως τις 15.00 και οι εργαζόμενοι ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι και εμβολιασμένοι υγειονομικοί. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι «θα πληρώσουν τη νύφη» καθώς οι άδειές τους έχουν ανασταλεί και θα δουλεύουν τριπλοβάρδιες για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργεί η αναστολή των ανεμβολίαστων.

Δείτε βίντεο και εικόνες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών:

Κορονοϊός - Εμβόλια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία υγειονομικών στο Yπουργείο Υγείας

Κορονοϊός - Εμβόλια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία υγειονομικών στο Yπουργείο Υγείας

Θυμίζουμε πως την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στήριξαν με επιστολή τους και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς το ΔΣ (Διοικητικό Συμβούλιο) του ΣΕΝΑ (Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρα) και Όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα ‘ Αγαπητοί συνάδελφοι, ζητούμε και τη δική σας αρωγή και αλληλεγγύη στην άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης του κάθε υγειονομικού που επέλεξε στην παρούσα φάση να μην εμβολιαστεί για επιστημονικούς, προσωπικούς ή λόγους υγείας.

Σήμερα διώκονται οι μη εμβολιασμενοι συνάδελφοι αύριο να είστε σίγουροι θα ακολουθήσει σειρά γεγονότων που θα διχάσουν και θα επηρεάσουν αρνητικά και τις ζωές των εμβολιασμενων (τρίτη δόση, εμβολιασμοί παιδιών, αναθεώρηση συμβάσεων εργασίας με μειώσεις των αποδοχών κλπ). Έχουμε μία αγαστη συνεργασία επί σειρά ετών εμβολιασμενοι και μη για το καλό των ασθενών μας.

Έχουμε μοιραστεί τις αγωνίες μας, τους κόπους μας, τα όνειρα μας. Νυχτερια, αργίες και εφημερίες, όλοι μαζί σε υποστελεχωμένα τμήματα, ανοργάνωτα σε πολλές περιπτώσεις, με υποαμειβομενο προσωπικό. Έχουμε συμμετάσχει σε κοινούς αγώνες για το καλό του νοσοκομείου μας. Έχουμε επίσης συμμετάσχει με συνέπεια, σταθερότητα και υπευθυνότητα σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες των τελευταίων ετών ανάδειξης των εκπροσώπων μας στο ΔΣ του ΣΕΝΑ από τις οποίες προέκυψε και το νυν ΔΣ. Έχουμε τέλος συνεισφέρει και οικονομικά στο σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου μας προκειμένου να ενισχύσουμε την προσπάθεια του.

Κανένας συνάδελφος μέχρι πρόσφατα δεν μας διέκρινε σε εμβολιασμενους και μη. Είναι δυνατόν η απόφαση του οποιοδήποτε υπουργείου, υπουργού η’ της εκάστοτε κυβέρνησης, να διαγράψουν όλα τα παραπάνω; Εμείς αισθανόμαστε ότι εξακολουθούμε και είμαστε όλοι μαζί εδώ, μια γροθιά, για να παλέψουμε για την αποκατάσταση της υγείας των συμπολιτών μας. Όπως ήμασταν όλοι μαζί τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια εκτεθειμένοι στους ίδιους κινδύνους τόσο πριν όσο και μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών.

Είναι δυνατόν να τεθούν όλοι οι μη εμβολιασμενοι συνάδελφοι σας σε αναστολή εργασίας χωρίς αποδοχές, χωρίς ασφάλιση, χωρίς προσμέτρηση του διαστήματος αναστολής στην προϋπηρεσία τους, εξαιτίας κάποιων επιφυλάξεων που διατηρούν για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των κυκλοφορούντων στη χώρα μας εμβολίων κατά του Covid 19;

Είναι δυνατόν να μην έχει εκφράσει υποστηρικτική θέση προς τους μη εμβολιασμενους συναδέλφους του νοσοκομείου μας, το ΔΣ του ΣΕΝΑ όπως έχει ήδη εκφράσει η ΠΟΕΔΗΝ και άλλοι σύλλογοι εργαζομένων στα νοσοκομεία της Λάρισας, της Άρτας, του Ηρακλείου Κρήτης, του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών κλπ;

Είναι δυνατόν να μην αντιδρούμε και απλά να παρακολουθούμε την κατάλυση βασικών αρχών της δημοκρατίας όπως τον εξαναγκασμό του πολίτη- υγειονομικού για την αποδοχή διενέργειας μιας ιατρικής πράξης όπως ο εμβολιασμός χωρίς την ουσιαστική του συγκατάθεση και με εξάσκηση ασφυκτικής ψυχολογικης πίεσης για να συναινέσει;

Όλα τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα των νοσοκομείων πρέπει να αντιδράσετε άμεσα σε αυτή την πρωτόγνωρη επίθεση που δέχονται οι συνάδελφοι σας! Εάν θέλετε να είστε οι πραγματικοί θεματοφύλακες των δημοκρατικών θεσμών, της ισότητας και ισοπολιτείας των εργαζομένων στη δημόσια υγεία έχετε μία μεγάλη ευκαιρία να το δείξετε έμπρακτα.

Ζητούμε από το ΔΣ του ΣΕΝΑ:

1. Να στηρίξετε με ανακοίνωση σας τους μη εμβολιασμενους συναδέλφους του νοσοκομείου μας

2. Να καταθέσετε εγγράφως στη Διοίκηση του νοσοκομείου, στο Υπουργείο Υγείας και στους αρμόδιους κρατικούς και συνδικαλιστικους φορείς την αντίθεση σας στην υποχρεωτικοτητα του εμβολιασμου και την απόφαση για αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμενων υγειονομικών

3. Να συμμετάσχετε μαζί με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα εμβολιασμενο και μη, στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζομένων του νοσοκομείου μας που δεν συμφωνούν με τον υποχρεωτικο εμβολιασμό όπως αυτές έχουν οριστεί στις:

α) 26/8 ημέρα Πέμπτη με στάση εργασίας από τις 10-13.00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11 πμ

β) 29/8 ημέρα Κυριακή στις 19.00 στο Σύνταγμα με συμμετοχή υγειονομικών, ένστολων, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων συμπολιτών μας

γ) 30/8 ημέρα Δευτέρα και 31/8 ημέρα Τρίτη στις 15.00, στο Πάρκο Ελευθερίας απέναντι από το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα 4.

Να παροτρύνετε όλους τους εμβολιασμενους και νοσησαντες από Covid 19 συναδέλφους του νοσοκομείου μας να μην καταθέσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στο γραφείο προσωπικού σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ. 5. Να προστατεύσετε τους εμβολιασμένους συναδέλφους μας που από 1/9 θα κληθούν να καλύψουν τα πόστα μας, τις βάρδιες μας, τις εφημερίες μας λόγω της πραξικοπηματικής απομάκρυνσης μας από το φυσικό χώρο εργασίας μας.

Οι εμβολιασμενοι συνάδελφοι μας εργάζονται και αυτοί κάτω από ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες χωρίς άδειες και χωρίς ρεπό με διπλοκαλύψεις τμημάτων και από 1/9 θα επωμιστούν δυστυχώς και το επιπρόσθετο φορτίο των δικών μας υποχρεώσεων που χωρίς τη θέληση μας και δια της βίας το Υπουργείο μας αφαιρεί παράνομα και αντισυνταγματικά. Αγαπητοί συνάδελφοι του ΔΣ του ΣΕΝΑ, αγαπητοί συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, η έμπρακτη στήριξή σας στον αγώνα μας είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Το διακυβευμα δεν είναι μόνο η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Αλεξάνδρα από την 1/9 όταν και πολλοί ικανότατοι συνάδελφοι σας θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία όλου του Εθνικού Συστήματος Υγείας που κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Δυστυχώς όλα τα εκλεγμένα όργανα των εργαζομένων των νοσοκομείων θα έχετε συνευθύνη σε πιθανή κατάρρευση του ΕΣΥ στην περίπτωση που δεν πάρετε θέση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμου και της αναστολής εργασίας των μη εμβολιασμενων υγειονομικών και αν δεν ανταποκριθείτε έγκαιρα στην έκκληση μας.

Τις δύσκολες αυτές ώρες θα πρέπει να κυριαρχήσει η σύνεση, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στην ελευθερία του ατόμου και όχι η αμετροεπια, η εμπάθεια, οι διακρίσεις, ο μικροκομματισμος και ο διχασμός. Πρέπει στο τέλος να κερδίσει η δημόσια υγεία, η δημοκρατία και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων!

Με εκτίμηση, Οι συνάδελφοι σας που έχουν επιφυλάξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΥΓ1. Καλούμε ΌΛΟΥΣ τους συναδέλφους μας που εργάζονται στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Ελληνικής Επικράτειας να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί από την ΠΟΕΔΗΝ και από την ομάδα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμου των υγειονομικών και της αναστολής εργασίας

Υ.Γ2. Θα θέλαμε να απαντήσουμε τέλος σε κάποιες βασικές κατηγορίες που μας καταμαρτυρούν από τηλεοράσεων οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας».

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Θα ζητήσουν πίσω το προπληρωμένο 15νθημερο από τους ανεμβολίαστους

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Πέμπτη (26/8)

Πήρε Καρμπόβνικ ο Ολυμπιακός – Πως έγινε η συμφωνία – Την Παρασκευή στην Αθήνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία υγειονομικών στο Yπουργείο Υγείας (vid & pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.