ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εμβολιάζουν τα 12χρονα οι γονείς; – Πόσοι δήλωσαν στην πλατφόρμα

Κορονοϊός: Συνεχίζεται ο εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του Covid 19, ενώ άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά άνω των 12 ετών.
Κορονοϊός: Εμβολιάζουν τα 12χρονα οι γονείς; – Πόσοι δήλωσαν στην πλατφόρμα

Κορονοϊός: Συνεχίζεται ο εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του Covid 19, ενώ άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά άνω των 12 ετών.

Κορονοϊός: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα παιδιά 12-15 ετών. Οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών μέσω των ΚΕΠ ή των φαρμακείων προσκομίζοντας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργαντά υπάρχει συμμετοχή 900 ατόμων στον εμβολιασμό ηλικιών άνω των 12. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε στο ΣΚΑΙ για τους εμβολιασμούς, τους νέους και το freedom pass.

Σημείωσε μάλιστα ότι στους νέους ηλικίας 18-24 υπάρχει μια καλή κινητικότητα, όσον αφορά τα ραντεβού για εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για ικανοποιητική εικόνα.

«Είναι καλός ο ρυθμός αυτός. Επίσης το Freedom Pass λειτούργησε θεωρούμε πολύ καλά και έδωσε μια ώθηση», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς μεταξύ άλλων αναφέροντας πως περίπου 230.000 τέτοιες κάρτες έχουν ενεργοποιηθεί.

«Έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση περίπου 300.000 νέοι κι άλλοι 15.000 εκκρεμούν. Δηλαδή 315.000 νέοι 18-24 ετών είτε εμβολιάστηκαν, είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους» είπε συγκεκριμένα.

Οι παραπάνω αριθμοί, ανήκουν ένα συνολικό πληθυσμό, αυτής της ηλικιακής ομάδας, ο οποίος είναι 900.000, επομένως πρόκειται για κατ’ εκτίμηση για 1 στους 3 εμβολιασμένους.

Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα έως τα 29 ετών, ο υφυπουργός ανέφερε χοντρικά πως για το χρονικό διάστημα από τις 28/6 έως και πριν μια εβδομάδα, είχαν κλειστεί ραντεβού από περίπου 550.000 συμπολίτες μας και οι μισοί ανήκαν στο ηλικιακό φάσμα από 18-35.

Διαβάστε ακόμη: 

Έγκλημα Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που δεν έκαναν τίποτα

Καύσωνας 1987: Το καλοκαίρι που 1.300 άνθρωποι πέθαναν στην Ελλάδα από την ζέστη

Τζιοβίνκο: Εκτός και από το δεύτερο φιλικό της Αλ Χιλάλ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Εμβολιάζουν τα 12χρονα οι γονείς; – Πόσοι δήλωσαν στην πλατφόρμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.