ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Αυτοί θα κάνουν πρώτοι την 4η δόση

Κορονοϊός: Αύριο Τρίτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η 4η δόση του Εμβολίου κατά του Κορονοϊού καθώς και οι ομάδες στις οποίες θα απευθύνεται.
Κορονοϊός – Εμβόλιο: Αυτοί θα κάνουν πρώτοι την 4η δόση

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Η τέταρτη δόση του Εμβολίου κατά του Covid-19 βρίσκεται προ των πυλών με την πλατφόρμα μάλιστα στο emvolio.gov.gr να είναι έτοιμη!

H τέταρτη δόση αναμένεται να απευθύνεται σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα και άτομα τα οποία πάσχουν από σοβαρές χρόνιες ασθένειες. Ο λόγος ότι οι ειδικοί θεωρούν πως η παραπάνω ομάδα διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει βαριά. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετάει εδώ και καιρό το παραπάνω σενάριο και αύριο, Τρίτη 11/1, θα συνεδριάσει προκειμένου να βγουν οι τελικές αποφάσεις.

Η απόφαση όμως φαίνεται πως έχει ήδη ληφθεί. Η 4η δόση θα μπορεί να πραγματοποιείται 6 μήνες μετά την αναμνηστική τρίτη δόση εμβολίου. Η πλατφόρμα για την 4η δόση στο gov.gr είναι έτοιμη και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για την 4η δόση μπορούν ήδη να δουν ότι 15 μέρες πριν ολοκληρωθεί το εξάμηνο της 3ης δόσης μπορούν να κλείσουν νέο ραντεβού.

Παράλληλα, από τη 1 Φεβρουαρίου, όσοι πολίτες μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση θα πρέπει να την έχουν κάνει. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει όταν περνάνε 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Ταυτόχρονα οι πολίτες άνω των 60 ετών, αν δεν έχουν εμβολιασθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβάλλουν το πρόστιμο των 100 ευρώ που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση.

Διαβάστε Επίσης: Κορονοϊός – Εμβόλιο: Σε πόση ώρα κολλάει κάποιος αν φορά ή δεν φορά μάσκα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλιο: Αυτοί θα κάνουν πρώτοι την 4η δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις