ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλιο Moderna: Πόσα αντισώματα έχουν όσοι εμβολιάστηκαν με αυτό το σκεύασμα

Επιστημονική μελέτη έδειξε πόσο αποτελεσματικό είναι το συγκεκριμένο εμβόλιο για τον κορονοϊό.
Κορονοϊός – Εμβόλιο Moderna: Πόσα αντισώματα έχουν όσοι εμβολιάστηκαν με αυτό το σκεύασμα

Κορονοϊός – Εμβόλιο Moderna: Επιστημονική μελέτη έδειξε πόσο το συγκεκριμένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχει επιτυχία στον σκοπό του.

Κορονοϊός – Εμβόλιο Moderna: Επιστημονική μελέτη στην Αμερική έδειξε πόσο το εμβόλιο της Moderna, είναι αποτελεσματικό ενάντια στον κορονοϊό.

Ένας καλός δείκτης για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα, είναι τα επίπεδα των αντισωμάτων που δημιουργεί, σε όσους τους χορηγείται.

Οι επιστήμονες και οι ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές χρησιμοποιούν εικονικό εμβόλιο (πλασίμπο) σε κλινικές δοκιμές, για να διαπιστώσουν, κατά πόσο ένα νέο εμβόλιο «δουλεύει».

Όμως, όπως δείχνει η νέα μελέτη από επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και την εταιρεία Moderna, ο αριθμός των αντισωμάτων είναι επίσης μία ασφαλής ένδειξη αν κάποιο εμβόλιο έχει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Η μελέτη από δοκιμή σε 30.000 άτομα, που δεν δημοσιεύτηκε ακόμα σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανακάλυψε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό σε όσα άτομα έχουν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων.

Οι συγκεκριμένοι εμβολιασμένοι είναι πιο δύσκολο, να νοσήσουν από τον κορονοϊό. Η εύρεση ενός υποκατάστατου αξιόπιστου δείκτη αποτελεσματικότητας των εμβολίων αναμένεται να κάνει πιο γρήγορη την έγκριση των εμβολίων στο μέλλον.

Χωρίς να χρειάζεται να γίνονται δαπανηρές δοκιμές, ελεγχόμενες με πλασίμπο, σύμφωνα με τον ερευνητή δρα Πίτερ Γκίλμπερτ του Ινστιτούτου Fred Hutchinson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Έρχονται τα εισπνεόμενα εμβόλια – Τί έχουν δείξει οι έρευνες

Μπάμπα: Είπε «ναι» η Τσέλσι αλλά μπήκε σφήνα η Ρεμς – Ο Τσέχος Μπόριλ η εναλλακτική του ΠΑΟΚ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλιο Moderna: Πόσα αντισώματα έχουν όσοι εμβολιάστηκαν με αυτό το σκεύασμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.