ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Επελαύνει η μετάλλαξη «Δέλτα» – Ποια τα κύρια συμπτώματα της

Η μετάλλαξη «Δέλτα» στην Ελλάδα, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, με τους εμβολιασμούς να μην προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς
Κορονοϊός: Επελαύνει η μετάλλαξη «Δέλτα» – Ποια τα κύρια συμπτώματα της

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη «Δέλτα» παίρνει μεγαλύτερες διαστάσει και στην χώρα μας, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν πτωτική πορεία.

Κορονοϊός: «Βράζει» η Αττική από κρούσματα, όπως ανακοινώθηκαν τα σχετικά στοιχεία την χθεσινή ημέρα. Μάλιστα η μετάλλαξη «Δέλτα», επελαύνει και στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, κατά την τακτική του ενημέρωση, μίλησε και γι’ αυτό το θέμα.

Όπως σημείωσε η μετάλλαξη έχει εξαπλωθεί γρηγορότερα, απ’ ότι περίμενε η επιστημονική κοινότητα. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 79,1% και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα φτάσει στο 90%.

Μάλιστα έκανε γνωστό πως η νόσος «χτυπάει» περισσότερο τους νέους. Παρόλα αυτά αρχίζει να εμφανίζεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) ανέφεραν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Μεταδίδεται εύκολα. Πιο εύκολα από τις προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού. Ακόμα δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, παρόλα αυτά εικάζουν πως μάλλον οι αλλαγές στην πρωτεΐνη της παραλλαγής δέλτα, κάνουν πιο εύκολη της είσοδο της στα ανθρώπινα κύτταρα.

Επίσης μία άλλη πρώιμη μελέτη έδειξε πως μπορεί να συνδυαστεί καλύτερα με τα ανθρώπινα κύτταρα, να τα μολύνει και να διαφύγει της δράσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δείχνει να επηρεάζει περισσότερο τα άτομα κάτω από 50 ετών. Αφού έχουν 2.5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από το στέλεχος.

Τα κυριότερα συμπτώματα των ασθενών με το στέλεχος δέλτα του SARS-CoV-2 περιλαμβάνουν:

Πονοκέφαλο
Πονόλαιμο
Ρινική καταρροή
Πυρετό
Ο βήχας αναφέρεται λιγότερο συχνά και η απώλεια της όσφρησης δεν περιλαμβάνεται πλέον στα κορυφαία 10 συχνότερα συμπτώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Κυριακή (15/8)

Συναγερμός στην Ακτή Ελεφαντοστού: Κρούσμα Έμπολα μετά από σχεδόν 30 χρόνια

Ηλίας Μπόγδανος – Αλεξάνδρα Εξαρχοπούλου: Η απρόσμενη συνάντηση με πρώην παίκτρια του Survivor

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Επελαύνει η μετάλλαξη «Δέλτα» – Ποια τα κύρια συμπτώματα της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.