ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έρχονται και φάρμακα στη μάχη με την Covid-19

Έρευνα πανεπιστημίου δείχνει ότι υπάρχουν συνολικά 18 φάρμακα που μπορούν να ανακόψουν σχεδόν κατά 100% την εξάπλωση της νόσου.
Κορονοϊός: Έρχονται και φάρμακα στη μάχη με την Covid-19

Κορονοϊός: Έρευνα πανεπιστημίου δείχνει ότι υπάρχουν συνολικά 18 φάρμακα που μπορούν να ανακόψουν σχεδόν κατά 100% την εξάπλωση της νόσου.

Εάν τα φάρμακα αυτά περάσουν με επιτυχία τις κλινικές δοκιμές για την Covid-19, τότε είναι πιθανό να παραμείνουν αποτελεσματικά για την καταπολέμηση διαφόρων μεταλλάξεων, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Η έρευνα έγινε από πανεπιστήμιο της Χεβρώνας και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Jerusalem Post».

Οι ισραηλινές «Times», από την πλευρά τους, αναφέρουν ότι τα φάρμακα που θα μπορούν να φρενάρουν την εξάπλωση της νόσου είναι τρία και στοχεύουν πρωτεΐνες που διαφοροποιούνται ελαφρώς μεταξύ των μεταλλάξεων.

Κατά την αντιμετώπιση του SARS CoV 2, το Darapladib για την αθηροσκλήρωση, το φάρμακο για τον καρκίνο «Flumatinib» κι ένα φάρμακο για τον ιό ΗΙV δεν στοχεύουν την ακίδα πρωτεΐνης.

Για τον λόγο αυτό τα φάρμακα που στοχεύουν τους ιούς είναι πιθανό να παραμείνουν αποτελεσματικά παρά τις μεταλλάξεις.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα φάρμακα μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από την επίθεση από τον ιό με σχεδόν 100% αποτελεσματικότητα, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν το 100% των κυττάρων επιβίωσαν παρά το ότι είχαν μολυνθεί από τον κορoνοϊό».

Αυτό δήλωσε ο καθηγητής Αϊζάια Αρκίν, βιοχημικός του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, στους «Times» του Ισραήλ.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ατάκα Σακίλ Ο’Νιλ για Αντετοκούνμπο με… Superman!

Freedom pass: Πώς θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι 18-25 ετών

Survivor: Μαριαλένα και Σάκης ξύπνησαν μαζί; (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έρχονται και φάρμακα στη μάχη με την Covid-19», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.