ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Freedom pass: Πως θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι 18-25 ετών

Άνοιξε από χθες η πλατφόρμα του freedom pass με τους εμβολιασμένους 18-25 ετών να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν το voucher των 150 ευρώ. Δείτε τον τρόπο.
Freedom pass: Πως θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι 18-25 ετών

Άνοιξε από χθες η πλατφόρμα του freedom pass με τους εμβολιασμένους 18-25 ετών να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν το voucher των 150 ευρώ. Δείτε τον τρόπο.

Freedom pass: Ανοιχτή είναι από χθες η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του covid-19.

Οι νέοι ηλικίας από 18-24 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

Με βάση την απόφαση η είσοδος του φυσικού προσώπου δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet).

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, το φυσικό πρόσωπo καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας του, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των σχετικών προϋποθέσεων το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής διαλειτουργεί με το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού COVID-19 και το Φορολογικό Μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και αντλεί τα αναγκαία στοιχεία.

Freedom Pass: Η διαδικασία έκδοσης από τα Κ.Ε.Π.

1. Η διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου δικαιούχου. Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τους Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα τα εξής στοιχεία του φυσικού προσώπου: α) τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή τον προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και β) τα στοιχεία επικοινωνίας του, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και αιτείται έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού για λογαριασμό του φυσικού προσώπου.

2. H ανωτέρω διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας δύναται να πραγματοποιείται και με εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του φυσικού προσώπου.

3. Για την εξυπηρέτηση των χρηστών του πληροφοριακού συστήματος, διατίθεται εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής καθώς και υπηρεσία εξυπηρέτησης των χρηστών (help desk) για την αναφορά και επίλυση προβλημάτων και την παροχή οδηγιών.

Freedom Pass: Πίστωση της οικονομικής διευκόλυνσης και ενεργοποίηση

1. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης του φυσικού προσώπου σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 2 και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. διαβιβάζει στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου, για τον σκοπό της έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και της πίστωσης του ποσού της οικονομικής διευκόλυνσης, και εμβάζει, ταυτόχρονα, στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

2. Στη συνέχεια, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Αφότου εισέλθει στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

3. Το πιστωθέν χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και φέρουν, ιδίως, τους Κωδικούς Κατηγορίας Εμπόρου (Merchant Category Codes-MCC) και τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) που περιλαμβάνονται στα Παραρτήματα Ι και ΙΙ, αντίστοιχα.

Freedom Pass: Διαδικασία εκκαθάρισης της οικονομικής διευκόλυνσης

1. Αμέσως μετά την ημερομηνία απενεργοποίησης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 34 του ν. 4816/2021, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει την Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. σχετικά με το συνολικό ποσό το οποίο, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχει πιστωθεί στους δικαιούχους ή δεν έχει χρησιμοποιηθεί από αυτούς και επιστρέφει το ανωτέρω ποσό στην Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε.

2. Η περαιτέρω αναζήτησή των ανωτέρω ποσών από τον δικαιούχο αποκλείεται.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτά είναι τα υπέρογκα πρόστιμα για τους εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους

Έγκλημα Φολέγανδρος: Ξυλοκοπήθηκε η Γαρυφαλλιά πριν τη δολοφονία – Τι θα επικαλεστεί ο 30χρονος

Μιλγουόκι Μπακς: Οι πανηγυρισμοί έξω από το «Fiserv Forum» για τους πρωταθλητές! (vid)

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Freedom pass: Πως θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι 18-25 ετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.