ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εστιατόρια, bars, θέατρα, cinema, συναυλίες μόνο για εμβολιασμένους – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Στους εμβολιασμένους θα δοθούν περισσότερα προνόμια, απ' ότι φαίνεται μετά τα 150 ευρώ για τους νέους.
Κορονοϊός: Εστιατόρια, bars, θέατρα, cinema, συναυλίες μόνο για εμβολιασμένους – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Κορονοϊός: Στους εμβολιασμένους θα δοθούν περισσότερα προνόμια, απ’ ότι φαίνεται μετά τα 150 ευρώ για τους νέους.

Κορονοϊός: Όπως γράψαμε και χθες Voucher 150 ευρώ στους νέους 18-25 – Που εξαργυρώνεται, θα δίνονται για να τους δώσουν κίνητρο να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Το συγκεκριμένο μέτρο το ανακοίνωσε την Δευτέρα η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα στις 12:30 οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, θα ανακοινώσουν νέα μέτρα, που θα αφορούν, την εστίαση και τους εσωτερικούς της χώρους.

Όπως φαίνεται θα δημιουργηθούν, «covid free» εστιατόρια και καφέ. Σ’ αυτά θα μπαίνουν μόνο όσοι χωρίς διαγνωστικό έλεγχο θα έχουν κάνει το εμβόλιο, επίσης αυτοί που από τότε που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, πέρασαν έξι μήνες.

Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών. Οι πλήρως εμβολιασμένοι πελάτες στην είσοδο του καταστήματος θα δείχνουν μέσω εφαρμογής στο κινητό τους το QR code. Η εγκυρότητα τους θα ελέγχονται από τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Αν βρεθεί κάποιος που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος στο κατάστημα, στους ελέγχους που θα γίνονται, θα υπάρχουν βαρύτατα πρόστιμα, ακόμα και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών εστίασης θα αποφασίσουν αν θα δέχονται μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί.

Στην ψυχαγωγία και πιο συγκεκριμένα σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς μάλιστα να φορούν μάσκες.

Ενώ για όσους δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο υπάρχουν αρκετές σκέψεις. Μία από αυτές είναι να μπαίνουν λιγότερα άτομα όπου πάνε, με μάσκες και με μεγάλες αποστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιά είναι τα συμπτώματα – Πως το καταλαβαίνω – Πως μεταδίδεται

Κλίπερς – Σανς 116-102: Αδιανόητος Πολ Τζορτζ κράτησε στην… εντατική τους Κλίπερς (vid)

Survivor highlights 29/6: Σάκης, Μαριαλένα και Ηλίας στην επόμενη φάση – Έχασε ο Κόρο (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Εστιατόρια, bars, θέατρα, cinema, συναυλίες μόνο για εμβολιασμένους – Το σχέδιο της κυβέρνησης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.