ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έτοιμο το σχέδιο για 15νθημερο lockdown στην Αττική – Τι θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στην Αττική και η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο γενικού lockdown και άλλα διάφορα μέτρα με σκοπό την προστασία των ηλικιωμένων.  Ο κορονοϊός για να αντιμετωπιστεί θέλει δραστικά μέτρα και όσο τα κρούσματα αυξάνονται τόσο μεγαλώνει η ανησυχία στους ειδικούς και κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει...
Κορονοϊός: Έτοιμο το σχέδιο για 15νθημερο lockdown  στην Αττική – Τι θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στην Αττική και η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο γενικού lockdown και άλλα διάφορα μέτρα με σκοπό την προστασία των ηλικιωμένων. 

Ο κορονοϊός για να αντιμετωπιστεί θέλει δραστικά μέτρα και όσο τα κρούσματα αυξάνονται τόσο μεγαλώνει η ανησυχία στους ειδικούς και κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η Αττική και για αυτό από τη Δευτέρα (21/9) τιθονται σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και έχουν διάρκεια μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και για τον λόγο αυτό ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Οι ειδικοί αλλά και μέλη της κυβέρνησης έχουν κάνει σαφές ότι σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα αυτά είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί lockdown στην Αττική.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» , τα σενάρια κάνουν λόγο για… λουκέτο 15 ημερών, ώστε να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού. Κάτι τέτοιο αναμένεται να εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας μέσα στο επόμενο 10ημερο.

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών βρίσκονται οι ηλικιωμένοι, που όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο… στόχαστρο του κορονοϊού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 80% των θυμάτων ανήκουν στην ηλικιακή αυτή ομάδα.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων έγινε ιδιαίτερη σύσταση στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Το επόμενο μέτρο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, προκειμένου να προστατευτεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η καραντίνα και η όποια μετακίνηση τους να γίνεται εφόσον επιβάλλεται για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους και θα πρέπει να γνωστοποιούν στην Πολιτική Προστασία – όπως γινόταν με τα σχετικά έντυπα ή με μηνύματα μέσω κινητού (SMS) κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορ0νοϊού.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Απίστευτο! Ετοιμάζουν lockdown για τους άνω των 65

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έτοιμο το σχέδιο για 15νθημερο lockdown στην Αττική – Τι θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.