ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ιδιωτικά εργαστήρια και γιατροί σταματούν τα τεστ λόγω διατίμησης (vid)

Απίστευτη κατάσταση από μερικά ιδιωτικά εργαστήρια και γιατρούς που σταματήσουν τα covid test λόγω διατίμησης.
Κορονοϊός: Ιδιωτικά εργαστήρια και γιατροί σταματούν τα τεστ λόγω διατίμησης (vid)

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απαράδεκτη κίνηση κάποιων ιδιωτικών εργαστηρίων και γιατρών, να σταματήσουν τα covid test λόγω διατίμησης.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε στον ΑΝΤ1 και είπε τα εξής: «Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη σύσκεψη με τους συναδέλφους. Καταδικάζουμε αυτή την παρέμβαση γιατί είναι μια παρέμβαση που θα δημιουργήσει στρέβλωση στην αγορά εις βάρος της ποιότητας.

Θέλω να μεταφέρω την αγανάκτηση και οργή των συναδέλφων για την κατασυκοφάντηση ενός ολόκληρου κλάδου. Είμαστε γιατροί, αλλά δεν είμαστε ρυθμιστές της αγοράς ούτε από πλευράς προμηθειών, ούτε από άποψη παραγωγής. Τηρούμε ένα αυστηρότατο πρωτόκολλο. Η τιμή των υλικών διαμορφώνονται ανάλογα με τον όγκο παραγγελίας και θέλω να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης: «Με τόσο υψηλά νούμερα, δεν σταματά το lockdown»

Μάλιστα στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι: «η τιμή της διατίμησης είναι κάτω από το όριο λειτουργίας και κάτω από το όριο του κόστους εξετάσεων. Εμείς είμαστε υπέρ του να μην πληρώνει ο πολίτης. Από τον Μάρτιο έχω κάνει πρόταση να καλυφθεί από το ΕΣΠΑ. Το υπουργείο δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει κοστολόγηση και να λάβει υπόψη του το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανώτατη τιμή πώλησης του μοριακού τεστ είναι τα 40 ευρώ και του rapid test 10 ευρώ.

Σίγουρα σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο με την κατάσταση στη χώρα να δείχνει ότι ξεφεύγει, αυτές οι κινήσεις είναι απαράδεκτες.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ιδιωτικά εργαστήρια και γιατροί σταματούν τα τεστ λόγω διατίμησης (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.