Κορονοϊός: Ιδιωτικά εργαστήρια και γιατροί σταματούν τα τεστ λόγω διατίμησης (vid)


Στέλιος Ανδρικάκης

Κορονοϊός: Ιδιωτικά εργαστήρια και γιατροί σταματούν τα τεστ λόγω διατίμησης (vid)


Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απαράδεκτη κίνηση κάποιων ιδιωτικών εργαστηρίων και γιατρών, να σταματήσουν τα covid test λόγω διατίμησης.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε στον ΑΝΤ1 και είπε τα εξής: «Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη σύσκεψη με τους συναδέλφους. Καταδικάζουμε αυτή την παρέμβαση γιατί είναι μια παρέμβαση που θα δημιουργήσει στρέβλωση στην αγορά εις βάρος της ποιότητας.

Θέλω να μεταφέρω την αγανάκτηση και οργή των συναδέλφων για την κατασυκοφάντηση ενός ολόκληρου κλάδου. Είμαστε γιατροί, αλλά δεν είμαστε ρυθμιστές της αγοράς ούτε από πλευράς προμηθειών, ούτε από άποψη παραγωγής. Τηρούμε ένα αυστηρότατο πρωτόκολλο. Η τιμή των υλικών διαμορφώνονται ανάλογα με τον όγκο παραγγελίας και θέλω να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης: «Με τόσο υψηλά νούμερα, δεν σταματά το lockdown»

Μάλιστα στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι: «η τιμή της διατίμησης είναι κάτω από το όριο λειτουργίας και κάτω από το όριο του κόστους εξετάσεων. Εμείς είμαστε υπέρ του να μην πληρώνει ο πολίτης. Από τον Μάρτιο έχω κάνει πρόταση να καλυφθεί από το ΕΣΠΑ. Το υπουργείο δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει κοστολόγηση και να λάβει υπόψη του το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανώτατη τιμή πώλησης του μοριακού τεστ είναι τα 40 ευρώ και του rapid test 10 ευρώ.

Σίγουρα σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο με την κατάσταση στη χώρα να δείχνει ότι ξεφεύγει, αυτές οι κινήσεις είναι απαράδεκτες.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:


Sportime Extras