ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός-Ικαρία: Γιατί ο γιος του επιχειρηματία «έσπασε» την καραντίνα

Πανικός έχει δημιουργηθεί στην Ικαρία, όπου ο γιος επιχειρηματία αποκαλύφθηκε ότι ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο γιος επέστρεψε στις 12 Μαρτίου από το Λονδίνο και αποφάσισε στις 20 Μαρτίου να… σπάσει την καραντίνα και φύγει με τους φίλους του για το νησί, ώστε να βρεθεί στη...
Κορονοϊός-Ικαρία: Γιατί ο γιος του επιχειρηματία «έσπασε» την καραντίνα

Πανικός έχει δημιουργηθεί στην Ικαρία, όπου ο γιος επιχειρηματία αποκαλύφθηκε ότι ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο γιος επέστρεψε στις 12 Μαρτίου από το Λονδίνο και αποφάσισε στις 20 Μαρτίου να… σπάσει την καραντίνα και φύγει με τους φίλους του για το νησί, ώστε να βρεθεί στη βίλα που διαθέτει η οικογένεια του.

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, επιβλήθηκαν τα μέτρα ολικής απαγόρευσης από την κυβέρνηση, ενώ τα εμπορικά καταστήματα είχαν κλείσει από τις 16 του ίδιου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και είχε βγει εντολή για 14 μέρες καραντίνας σε όποιον έρχεται από το εξωτερικό, εκείνος αλλά και η παρέα του, αποφάσισαν να μην την τηρήσουν και να ρισκάρουν το ταξίδι τους, με το πλοίο Νήσος Μύκονος.

Φτάνοντας στην Ικαρία μάλιστα, τόσο ο ίδιος αλλά και οι φίλοι του, έκαναν ψώνια από τα τοπικά καταστήματα, ενώ πήγαν και το φαρμακείο, αφού ο ίδιος είχε αρχίσει να βλέπει τα συμπτώματα του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιβάν Σαββίδης: «Ψυχραιμία και υπευθυνότητα»

Μάλιστα ο 25χρονος βρέθηκε και στο φούρνο της περιοχής, όπου και ο ιδιοκτήτης του έδωσε το ψωμί με το χέρι, ενώ άμεσα μετά τα όσα έγιναν γνωστά, κατέβασε ρολά στο μαγαζί του.

Οι αρχές ήρθαν σε επαφή με τον νεαρό και προσπάθησαν να ιχνηλατήσουν τις επαφές που είχε, ενώ στη συνέχεια του ζήτησαν να παραμείνει στο σπίτι του για 14 μέρες.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Αναμένεται δε να μεταφερθεί σήμερα με Super Puma σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος στην Ικαρία, ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να δείξουν υπομονή, αφού δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός στο νησί για να ανταπεξέλθουν σε περιστατικά.

«Η μόνη λύση είναι η αεροδιακομιδή. Γι αυτό ζητώ από τους Ικαριώτες να τηρήσουν τα μέτρα με υπομονή και επιμονή», τόνισε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός-Ικαρία: Γιατί ο γιος του επιχειρηματία «έσπασε» την καραντίνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.