ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Καπραβέλος: «Ακραία η τιμωρία αναστολής για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

Ως ακραία χαρακτήρισε την αναστολή εργασίας στον κλάδο των υγειονομικών, ο Νικόλαος Καπραβέλος.
Κορονοϊός – Καπραβέλος: «Ακραία η τιμωρία αναστολής για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Τη στιγμή που οι υγειονομικοί της χώρας βρίσκονται στους δρόμους διοργανώνοντας μεγάλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις αναστολές εργασίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση για όσους εργαζόμενους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο στον κλάδο, την αντίθεση του σε αυτό το μέτρο έδειξε με δηλώσεις του και ο Νίκος Καπραβέλος.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, είπε ότι το ποσοστό εμβολιασμού ξεπερνά το 92% και ότι η τιμωρία της αναστολής είναι ακραία.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αύξηση των καταγγελιών ότι ασθενείς αρνούνται να διασωληνωθούν:

«Είναι πρωτάκουστο αυτό που συμβαίνει. Μέχρι τώρα το πρόβλημα ήταν να βρεθεί κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας για να σωθούν οι άνθρωποι. Αυτό, το να μην υπάρχει η διάθεση από τους συγγενείς και από τον ίδιο τον ασθενή να διασωληνωθεί, οφείλεται σε παραπληροφόρηση. Ότι δηλαδή οι γιατροί διασωληνώνουν τον ασθενή, ενώ δεν πρέπει. Υπάρχουν αυστηρότατα κριτήρια διασωλήνωσης που σώζουν ζωές. Είναι αδιανότητο να μη θέλεις τη θεραπεία», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ανέφερε ότι οι μεταλλάξεις προβληματίζουν πάρα πολύ, καθώς πολλές από αυτές έχουν πολύ αυξημένη μεταδοτικότητα και φέρνουν σε μια μικρή αχρήστευση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. «Φοβόμαστε μήπως οι μεταλλάξεις αναστρέψουν τις ιδιότητες του ιού και τον κάνουν πιο μεταδοτικό, πιο μολυσματικό, πιο καταστροφικό. Δεν έχουμε χρόνο ως κοινωνία να σκεφτόμαστε για τα εμβόλια», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Εμβόλια: Έμειναν στο… δρόμο οι Υγειονομικοί – «Χθες με χειροκροτούσαν, σήμερα μου κάνουν τάκλιν»

Κορονοϊός – Εμβόλια: Τεράστιο το κενό στα νοσοκομεία – Νέα κυβερνητική πίεση στους Υγειονομικούς

Σεμέδο – Ολυμπιακός: Η καταγγελία «έσπασε» το deal με την Πόρτο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Καπραβέλος: «Ακραία η τιμωρία αναστολής για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.