ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από τους υγειονομικούς (vid)

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις από τους υγειονομικούς υπαλλήλους από νωρίς το πρωί (1/9) σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από τους υγειονομικούς (vid)

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (1/9) καθ’ όλη τη διάρκειας της ημέρας με αίτημα το δικαίωμα στην επιλογή για το αν κάποιος κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Και φυσικά οι αντιδράσεις έχουν να κάνουμε ότι από σήμερα χιλιάδες υγειονομικοί που επέλεξαν να μείνουν ανεμβολίαστοι και δεν κατέθεσαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

Χαρακτηριστικά όσα έγιναν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου γιατροί και νοσηλευτές φώναζαν το σύνθημα «δεν θα περάσει ο φασισμός». Στο εν λόγω νοσοκομείο από τους 80 εργαζόμενους οι 35 βγήκαν σήμερα σε αναστολή μεταξύ αυτών. Ο μοναδικός ογκολόγος εξηγούσε ότι φοβάται να κάνει το εμβόλιο και είναι προσωπική του επιλογή.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης τις επόμενες μέρες θα φτάσει στο νησί ογκολόγος από νοσοκομείο της Αθήνας, για να καλύψει το κενό στην ογκολογική κλινική.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εξάλλου στο Λαϊκό νοσοκομείο οι εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στον αυλή του νοσοκομείου.

Στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου με έναν από τους ψυχιάτρους να λέει ότι δεν κάνει το εμβόλιο γιατί είναι τροποποιημένο γενετικό υλικό.

Επίσης το απόγευμα  της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από ανεμβολίαστους υγειονομικούς στον Λευκό Πύργο.

Υπογραμμίζεται ότι 156 υγειονομικοί έλαβαν τα έγγραφα της αναστολή στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ στο Παπαγεωργίου 240 θα είναι οι αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αλλά από αύριο θα ξεκινήσει η επίδοση των εγγράφων. Τέλος, 80 αναστολές αναμένονται στο ΑΧΕΠΑ και 100 στο Ιπποκράτειο.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πόσοι τίθενται σε αναστολή στην Πάτρα.

Διαμαρτυρίες έλαβαν χώρα και στην Πάτρα.

Σημειώνεται ότι 550 είναι οι αναστολές για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στα νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα, στην Αχαία.

Έως τώρα, πάντως, δεν έχουν επιδοθεί τα έγγραφα αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των αναστολών αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο του Πύργου.

Κρήτη – ανεμβολίαστοι: Τι ισχύει στο νησί

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Κρήτη είναι 450, σε ένα σύνολο 6.500 εργαζομένων.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, θα τεθούν σε αναστολή οι 138, από τους 2.208 που εργάζονται σε αυτό.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν λείπουν.

Στον Άγιο Νικόλαο, βγήκαν σε αναστολή 33 υγειονομικοί. Αυτό οδήγησε σε συγχώνευση της καρδιολογική και παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα στο τμήμα των επειγόντων.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά»

Κορονοϊός νοσοκομεία: Παραιτήθηκαν οι γιατροί της ΜΕΘ στο Ρέθυμνο – Υπό κατάρρευση η μονάδα εντατικής θεραπείας

Big Brother: Ο Παναγιώτης Πέτσας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί – Μοντέλο πριν από 5 χρόνια

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από τους υγειονομικούς (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!