ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Καθηγητής πνευμονολογίας απαντά αν κολλάμε στην παραλία

Απάντησε στο ερώτημα των ημερών...
Κορονοϊός: Καθηγητής πνευμονολογίας απαντά αν κολλάμε στην παραλία

Από τη στιγμή που άρχισαν οι ζέστες στην Ελλάδα, βγήκε και ο κόσμος στις παραλίες για τα πρώτα μπάνια του καλοκαιριού.

Ο κορονοϊός όμως δεν έχει εξαφανιστεί και για αυτό υπάρχει και το ερώτημα αν κινδυνεύουμε στις παραλίες να νοσήσουμε από τον ιό. Ένα ερώτημα στο οποίο απάντησε ο καθηγητής πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γουργουλιάνης, μιλώντας στο Mega.

«Η μετάδοση της πανδημίας, έγινε σε περιοχές με θερμοκρασίες από 0-15 βαθμών. Οι ευνοϊκές θερμοκρασίες για τη διάδοση του ιού είναι από 5-15 αυτό είδαμε μέσω της έρευνας.

Επίσης ξέρουμε ότι οι κορονοϊοί έχουν εποχική κατανομή. Το καλοκαίρι μας εγκαταλείπουν κι έρχονται τον χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Γέμισαν οι παραλίες – Ουρές για ένα εισιτήριο! (pics)

Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που δείχνουν, ότι αν υπάρχει θερμοκρασία 30-35 βαθμών η επιβίωση του κορονοϊού είναι μερικά λεπτά. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας σύμμαχος για μας, οι θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών.

Οι πιθανότητες να κολλήσουμε κορονοϊό στην παραλία εκτός αν κάποιος βήξει πάνω μας είναι μηδενικές. Μπορεί να περπατά στην άμμο χωρίς πρόβλημα, να κολυμπά χωρίς πρόβλημα. Πρέπει απλώς να κρατά απόσταση από τη διπλανή ομπρέλα.

Στον ήλιο η θερμοκρασία είναι παραπάνω από 35 βαθμούς και ο ιός εξασθενεί σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Η μόνη προϋπόθεση είναι να κρατάμε αποστάσεις από ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Καθηγητής πνευμονολογίας απαντά αν κολλάμε στην παραλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.