ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους η Ινδική μετάλλαξη Δέλτα- Τι φοβούνται οι ειδικοί

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι, για να είναι ασφαλείς αν υπάρξει και άλλο κύμα.
Κορονοϊός: Κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους η Ινδική μετάλλαξη Δέλτα- Τι φοβούνται οι ειδικοί

Κορονοϊός: Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι, για να είναι ασφαλείς αν υπάρξει και άλλο κύμα.

Κορονοϊός: η χρήση μάσκας θα πάψει πιθανότητα να είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, το θέμα είναι που θα είναι υποχρεωτικές και που όχι.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση και οι επιστήμονες, έχουν ως στόχο, να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες.

Ο λόγος είναι πως θεωρούν πολύ πιθανό να έρθει και ένα τέταρτο κύμα του ιού, μετά το καλοκαίρι. Αυτό θα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την μετάλλαξη Δ (ινδική μετάλλαξη) που έχει κυριαρχήσει στην Μεγάλη Βρετανία.

Έτσι οι υγειονομικές αρχές στην χώρα, είναι σε επαγρύπνηση, ώστε με τους εμβολιασμούς, να δημιουργηθεί ταχύτερα ένα ψηλό τείχος ανοσίας.

Υπολογίζεται πως μέχρι χθες είχαν γίνει 7.500.000 εμβολιασμοί. Από αυτούς τους πολίτες περίπου 4.550.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και περίπου 3.000.000, έχουν ολοκληρώσει το εμβολιασμό τους.

Οι ειδικοί συνεχίζουν να επισημαίνουν πως οι ανεμβολίαστοι είναι εκτεθειμένοι σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ιό και τις μεταλλάξεις του.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου επισήμανε σχετικά: «Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δ του ιού που επικρατεί σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την αυξημένη μεταδοτικότητα, δημιουργεί οπωσδήποτε ανησυχία για τη μετάδοσή της σε γειτονικές χώρες και τη δημιουργία ενός τέταρτου κύματος επιδημίας».

Ενώ σημείωσε πως ο κίνδυνος για όσους ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί είναι ακόμα μεγαλύτερος με την μετάλλαξη Δ.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και επικεφαλής της «Ελευθερίας», κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, πιστεύει πως μέσα στο καλοκαίρι, το 70% του κόσμου θα έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, από το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Μάσκες: Που θα είναι υποχρεωτικές και που όχι

Άρης: Δύσκολη περίπτωση ο Αμπετζαντέχ!

Survivor αποχώρηση 23/6: Αυτόν θα υποδείξει ο νικητής της ασυλίας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους η Ινδική μετάλλαξη Δέλτα- Τι φοβούνται οι ειδικοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.