ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Κλείδωσε η τρίτη δόση εμβολιασμού και στην Ελλάδα

Για ποιες πληθυσμιακές ομάδες ισχύει σε πρώτη φάση
Κορονοϊός: Κλείδωσε η τρίτη δόση εμβολιασμού και στην Ελλάδα

Ο κορονοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Ελλάδα. Έκρηξη κρουσμάτων είχαμε την Τρίτη (17/8) βάσει όσων ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Για να αντιμετωπιστεί αρκετοί είναι οι επιστήμονες που συνεχίζουν να αναφέρουν πως ο εμβολιασμός είναι η λύση για να βγούμε από την πανδημία. Σκέψεις για τρίτη δόση υπήρχαν και ακούγονταν κατά καιρούς διάφορες φήμες. Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αποκαλύφθηκε πως τελικά κλείδωσε η τρίτη δόση.

Δεν αφορά, όλους όμως. Θα γίνει σε πρώτη φάση σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. Μιλάμε για άτομα που έχουν σημαντική ανοσοκαταστολή, όπως μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μεταμόσχευση μυελού, καρκινοπαθείς / υπό χημειοθεραπεία και νεφροπαθείς. Η διαδικασία της νέας δόσης ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμα και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 28 μέρες από τη δεύτερη δόση.

Από εκεί και πέρα, ο λόγος που επιλέγονται τα συγκεκριμένα άτομα έχει να κάνει με την ανοσοαπόκριση που αναπτύσσουν. Αγγίζει το 35%, ενώ με την τρίτη δόση θα φτάνει το 85%, όσο δηλαδή των υπόλοιπων ανθρώπων που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας. Ανοιχτό είναι το να χορηγηθεί τρίτη δόση και σε ηλικιωμένους και υγειονομικούς.

 

Διαβάστε επίσης:

The Bachelor: Ο Παναγιώτης Βασιλάκος «έχει μέλι» – Αυτή η παίκτρια τον προσέγγισε ξανά!

Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων, 16 νέοι θάνατοι

Μύκονος: Συνελήφθη ο δήμαρχος του νησιού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Κλείδωσε η τρίτη δόση εμβολιασμού και στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.