ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Lockdown Αττική – ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κλειστά σχολεία, λιανεμπόριο μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Κορονοϊός – Lockdown Αττική: Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται καθολικό lockdown στην Αττική από την Τετάρτη 10/2 ως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.
Κορονοϊός – Lockdown Αττική – ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κλειστά σχολεία, λιανεμπόριο μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Κορονοϊός – Lockdown Αττική: Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται καθολικό lockdown από την Τετάρτη 10/2 ως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Κορονοϊός – Lockdown Αττική: Οριστική απόφαση για lockdown από αύριο Τετάρτη 10/2 στην Αττική. Κλειστά σχολεία, λιανεμπόριο, κομμωτήρια!

Αποφασίστηκε lockdown τύπου Μαρτίου για Αττική και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κρατήσει έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Το Sportime.gr σας είχε προϊδεάσει σχετικά εδώ και μέρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι, εισηγήθηκαν αυστηρό και καθολικό lockdown.

Το μέτρο αφορά μόνο την Αττική, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί άμεσα και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία (16 υπέρ και 8 λευκά) υπέρ του σκληρού lockdown στην Αττική κατά τα πρότυπα του Μαρτίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακοινώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων, θα εμφανιστεί στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της επιτροπής.

Τα μέτρα θα εξειδικεύσει μάλλον την Τετάρτη (10/2) η κυβέρνηση, πιθανότατα μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, το μεσημέρι, ουσιαστικά προανήγγειλαν το lockdown.

Τα τρία στοιχεία που ανησύχησαν τους ειδικούς

Μετά την άμεση σύγκληση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό η οποία αποφασίστηκε στην μεσημεριανή σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για λήψη επιπλέον μέτρων στην Αττική.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του είπε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει την λήψη μέτρων στην Αττική.

Οι ειδικοί πάντως δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους η οποία εστιάζεται σε τρία στοιχεία των τελευταίων ημερών που τους έχουν θορυβήσει.

** Την αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία
** Την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ
** Την συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Lockdown Αττική – ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κλειστά σχολεία, λιανεμπόριο μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.