ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Λουκίδης: «Έσπασε τα… κοντέρ το φορτίο στην Αττική»

Κορονοϊός - Λουκίδης: Ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρίας τόνισε πως το φορτίο στην Αττική είναι το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ.
Κορονοϊός – Λουκίδης: «Έσπασε τα… κοντέρ το φορτίο στην Αττική»

Κορονοϊός – Λουκίδης: Ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρίας τόνισε πως το φορτίο στην Αττική είναι το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ.

Τα πράγμα στην Αττική δεν πηγαίνουν καλά όσο αφορά τον Κορονοϊό. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρίας, Στέλιος Λουκίδης τόνισε για το όλο θέμα:

«Η Αττική >έχει το μεγαλύτερο φόρτο στα νοσοκομεία από την αρχή της πανδημίας. Έχει μπει σε ένα περιβάλλον ίσως το πιο πιεστικό από την αρχή της πανδημίας», μιλώντας στο Open TV.

Προσπαθώντας να δώσει μία εξήγηση της συγκεκριμένης έξαρσης κρουσμάτων του Κορονοϊού στην Αττική απάντησε: «Δεν μπορέσαμε ποτέ να κατεβάσουμε τα περιστατικά σε ελεγχόμενο βαθμό. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο το άνοιγμα αγοράς και οι κοινωνικές επισκέψεις από την περίοδο Χριστουγέννων και μετά επηρέασαν. Ήταν κι αυτός ένας παράγοντας που πυροδότησε αλλά και τα σχολεία. Και η οικογενειακή διασπορά είναι έντονη».

Σε ότι αφορά την παράταση του lockdown ανέφερε: «Αυτή η εβδομάδα θα είναι αρκετά πιεστική. Οπότε είναι πολύ σημαντική η εβδομάδα αυτή για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας. Δεν θεωρώ ότι είναι πιθανό να βελτιωθεί η εικόνα ως την 1η Μαρτίου».

Τέλος ο κ. Λουκίδης ανέφερε ένα ιδιαίτερο περιστατικό, που δείχνει ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς παίζουν μεγάλο ρόλο στη διασπορά του Kορονοϊού. «Νοσηλεύσαμε γυναίκα 101 ετών που ήταν ασυμπτωματικοί».

Λιγνάδης: Οδηγείται σήμερα στην ανακρίτρια

NBA Αποτελέσματα: Ήττες ξανά για Λέικερς και Γουόριορς (vids)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Λουκίδης: «Έσπασε τα… κοντέρ το φορτίο στην Αττική»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.