ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Με αυτή τη θεραπεία γλυτώνεις την εντατική

Κορονοϊός: Μια πλήρης αντιθρομβωτική αγωγή φαίνεται πως προστατεύει από διασωλήνωση και εντατική σε ασθενείς με μέτρια νόσο. 
Κορονοϊός: Με αυτή τη θεραπεία γλυτώνεις την εντατική

Κορονοϊός: Μια πλήρης αντιθρομβωτική αγωγή φαίνεται πως προστατεύει από διασωλήνωση και εντατική σε ασθενείς με μέτρια νόσο. 

Κορονοϊός: Η πανδημία προκάλεσε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών και πολλά άλλα προβλήματα σε όλο τον κόσμο. Καθώς είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, οι προσπάθειες όλης της ανθρωπότητας εστιάζονται στον περιορισμό της με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Διασωλήνωση χρειάζονται οι ασθενείς που η αναπνοή τους έχει επηρεαστεί τόσο πολύ, που ή δεν παίρνουν αρκετό οξυγόνο ή έχουν κουραστεί οι μύες της αναπνοής.

Πώς μπορεί όμως κάποιος να προστατευτεί από κάτι παρόμοιο; Η μελέτη, στην οποία μετείχε το Ινστιτούτο Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας και Αιματολογίας των ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του επιστημονικού περιοδικού New England Journal of Medicine, έρχεται να δώσει την απάντηση.

Σύμφωνα με αυτή, μια πλήρης δόση αντιθρομβωτικών μειώνει την ανάγκη μηχανικής υποστήριξης σε ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό εκτός εντατικής. Επιπλέον, η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή αυξάνει τις πιθανότητες ταχύτερης εξόδου από το νοσοκομείο.

Βεβαίως, διαπιστώνει πως η χρήση των αντιθρομβωτικών δεν έχει αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα στους κρίσιμα ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική.

«Είναι καθοριστικός ο διαχωρισμός των ασθενών βάσει της σοβαρότητας της νόσου, καθώς για μια ομάδα μπορεί η θεραπευτική παρέμβαση να είναι επωφελής, ενώ για μια άλλη, μπορεί να αποβεί ακόμη και επιβλαβής», ανέφερε ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Γκάρι Γκίμπονς.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο Μοderna: Ανακοίνωσε τρίτη δόση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Στη ΜΕΘ βρέφος 19 ημερών με κορονοϊό

Φωτιές: Φωτογραφίες που σοκάρουν απο τις πυρκαγιές στο Twitter

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Με αυτή τη θεραπεία γλυτώνεις την εντατική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.