ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα σούπερ μάρκετ;

O κορονοϊός συνεχίζει να αποτελεί πονοκέφαλο για την ζωή των πολιτών, με την Ελληνική Κυβέρνηση να σκέφτεται την είσοδο στα σούπερ μάρκετ, αποκλειστικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Κορονοϊός: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα σούπερ μάρκετ;

Κορονοϊός: Αποκλειστικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιτρέπεται η είσοδος στα σούπερ μάρκετ για τους πολίτες σύμφωνα με ορισμένα σενάρια που αναφέρονται στις σκέψεις που έχει η Ελληνική Κυβέρνηση για μια τέτοια απόφαση.

Τη στιγμή, που και χθες τα κρούσματα στην Ελλάδα παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα αριθμών, με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν οι ειδικοί και η κυβέρνηση το τέταρτο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα που απλώνεται στην Ελλάδα, ενώ με την ίδια ανησυχία παρακολουθούν και το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι παραμένουν ένα σημαντικά μεγάλο ποσοστό.

Για αυτόν τον λόγο τα κυβερνητικά στελέχη διαρρέουν ότι ειδικά στα καταστήματα λιανικής δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, ή οποίοι θα πρέπει να κάνουν τις αγορές του ηλεκτρονικά.

Για τα σούπερ μάρκετ υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς θα πρόκειται για αποκλεισμό από είδη βασικής ανάγκης ωστόσο δεν αποκλείεται μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε αλλαγές για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ.

Έτσι λοιπόν είναι πιθανό οι ανεμβολίαστοι να πρέπει να εισέρχονται με διπλή μάσκα εάν δεν θα μπορούν να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή να μπαίνουν με τεστ.

Το σενάριο αυτό θεωρείται αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί, ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο, ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Για το σενάριο αυτό είχε μιλήσει και ο καθηγητής Παθολογίας Χ. Γώγος αναφέροντας πως για τους επόμενους μήνες το δίλλημα θα είναι εμβολιασμός ή συνεχή τεστ.

Στους κλειστούς χώρους, ειδικά από τον Σεπτεμβρη, κανονικά χρειάζεται εργαστηριακό τεστ για να μπορόυν να εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι, όπως και για να ψωνίσουν.

Η κεντρική ιδέα πάντως είναι πως είτε εμβολιάζεσαι και έχει πρόσβαση παντού, είτε δεν εμβολιάζεσαι και υποβάλλεσαι σε rapid test τα οποία πληρώνεις εσύ προκειμένου να έχεις πρόσβαση σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας αλλά και στη… δουλειά σου.

Παρόμοιο μοντέλο άλλωστε ακολουθεί η Κύπρος καθώς ανακοίνωσε πως τα δωρεάν rapid test αποτελούν παρελθόν.

Έτσι οι Κύπριοι που δεν έχουν εμβολιαστεί (εκτός από κάποιες συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού) θα πρέπει να πληρώνουν για να υποβάλλονται σε rapid test.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτοί μπορούν να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής

Κορονοϊός – Εμβόλια: Τρίτη δόση 8 μήνες μετά την 1η δόση

Ο Κολάροφ είναι το «όνειρο», ο Λυκογιάννης η ρεαλιστική επιλογή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα σούπερ μάρκετ;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.