ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα – Χτυπάει και εμβολιασμένους – Όλα τα στοιχεία

Πληθαίνουν, σύμφωνα με νέα έρευνα, οι ενδείξεις πως η μετάλλαξη Δέλτα έχει αυξημένες πιθανότητες να μεταδοθεί ακόμη και από πλήρως εμβολιασμένους.
Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα – Χτυπάει και εμβολιασμένους – Όλα τα στοιχεία

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αυξημένες πιθανότητες, να μολύνει έναν άνθρωπο και να μεταδοθεί ακόμη και από πλήρως εμβολιασμένους, λένε πλέον οι επιστήμονες.

Η επικρατούσα μέχρι πρόσφατα εικόνα ήταν ότι τα εμβόλια όχι μόνο προστατεύουν όσους εμβολιάζονται κατά της Covid-19 αλλά και ότι μειώνουν τη μετάδοση του ιού. Όμως, οι περισσότερες σχετικές μελέτες είχαν γίνει πριν η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Τώρα, σύμφωνα με το «Nature» και τους «Times», έρχονται ενδείξεις από διάφορες χώρες που φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους φόβους ορισμένων επιστημόνων: Η Δέλτα είναι πιθανότερο να μολύνει τους εμβολιασμένους και στη συνέχεια να εξαπλωθεί μέσω και αυτών.

Μία νέα μελέτη, με επικεφαλής τον ίδιο, η οποία προδημοσιεύθηκε στο medRxiv, συνέκρινε το ιικό φορτίο σε τεστ που έκαναν φέτος τον Ιούλιο 719 άνθρωποι (εμβολιασμένοι και μη). Έγινε, επίσης, γενετική ανάλυση στα 122 από τα δείγματα και το 90% βρέθηκαν με την παραλλαγή Δέλτα.

Από τους 311 εμβολιασμένους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, οι περισσότεροι είχαν δείκτη Ct κάτω του 25 (πρόκειται για έμμεσο δείκτη του ιικού φορτίου: Όσο χαμηλότερο είναι το Ct του τεστ, τόσο πιο έντονη είναι η παρουσία του γενετικού υλικού του κορονοϊού στο δείγμα από τη μύτη ή τον φάρυγγα).

Αυτό το επίπεδο παραπέμπει σε επαρκή παρουσία του ιού για να είναι μεταδοτικός.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα από Λινού: «Κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν»

Χονγκ Κονγκ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για δημόσιους υπαλλήλους

Λίβερπουλ: Ανανέωσε για… πάντα ο Φαν Ντάικ! (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα – Χτυπάει και εμβολιασμένους – Όλα τα στοιχεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.