ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός μέτρα – Ανεμβολίαστοι: Έρχεται «μείωση» αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! – Νέες τιμές τα rapid tests;

Η Κυβέρνηση νομιμοποιεί την έμμεση μείωση μισθών σε όσους υπαλλήλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.
Κορονοϊός μέτρα – Ανεμβολίαστοι: Έρχεται «μείωση» αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! – Νέες τιμές τα rapid tests;

Κορονοϊός μέτρα – Ανεμβολίαστοι: Μία μέρα πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων που θα επιφέρουν μείωση μισθού για τους υπαλλήλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρίσκεται η κυβέρνηση. Ο λόγος φυσικά για τους εργαζόμενους που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα νέα μέτρα για τους χώρους εργασίας και για αυτούς της διασκέδασης ασφαλώς.

Όλα όσα έχουν διαρρεύσει αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε rapid test ή μοριακού ελέγχου τεστ ανίχνευσης Covid-19 με δικά τους έξοδα. Σε ότι αφορά τους κλειστούς χώρους διασκέδασης αυτοί πλέον θα γίνονται προνόμιο μόνο όσων έχουν κάνει το εμβόλιο.

Περισσότερο μοιάζει με επιβολή τιμωρίας για όσους αντιτίθεται στην υποχρεωτικότητα που επιτάσσει η πολιτεία στο εμβόλιο, παρά σε μέτρο πρόληψης και προστασίας. Κι αυτό διότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταφέρουν τον ιό μέσα σε έναν εργασιακό χώρο. Την ίδια στιγμή δε, το… μπόνους όσων έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν είναι πράγματα που ήταν δεδομένα.

Μείωση αποδοχών – Νέα τιμή στα rapid;

Αυτή τη στιγμή ένας εργαζόμενος που δεν έχει κάνει το εμβόλιο χρειάζεται 160 ευρώ το μήνα περίπου για να βρίσκεται στο χώρο εργασίας του. Πρόκειται για ένα ευθύ πλήγμα στο μισθό των εργαζομένων. Εξετάζεται βέβαια και το σενάριο να μειωθεί στο μισό το κόστος των rapid tests. Δηλαδή από 20 ευρώ που στοιχίζει αυτή τη στιγμή να φτάσει τα δέκα ευρώ. Κάτι που θα σημαίνει (χοντρικά πάντα) μείωση 80 ευρώ μηνιαίως στις αποδοχές κάθε εργαζόμενου που είναι ανεμβολίαστος.

Ασφαλώς κι αυτό δεν αποτελεί προσπάθεια να πεισθούν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν πρέπει να αναγράφεται με αυτό τον τρόπο. Είναι ένα ακόμα μέτρο πίεσης, το πλέον σοβαρό για την ακρίβεια, για να κάνει κάποιος αναγκαστικά το εμβόλιο. Διότι είναι άλλο πράγμα να επιβάλλονται περιορισμοί στη διασκέδαση ή στις διακοπές κι άλλο στον εργασιακό τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Γρίβας (Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων): Τεράστια απειλή για την Ελλάδα το θέμα της μαζικής μετακίνησης πληθυσμού! Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης!

Μανωλάς: «Τελευταίες ημέρες στην Νάπολη» αναφέρουν οι Ιταλοί

Χαρδαλιάς: Επέστρεψε και μίλησε για μηνύματα αγάπης και για…πόλεμο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός μέτρα – Ανεμβολίαστοι: Έρχεται «μείωση» αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! – Νέες τιμές τα rapid tests;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!