ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Έως τις 12:00 και μόνο με καθήμενους εστίαση και διασκέδαση – Τέλος η μουσική

Νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Έως τις 12:00 και μόνο με καθήμενους εστίαση και διασκέδαση – Τέλος η μουσική

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Τις νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είχατε διαβάσει από το Sportime, η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων στη 1μμ είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19 μετά τον σοκαριστικό αριθμό κρουσμάτων που σημειώθηκε χθες (28/12) στη χώρα.

Τα νέα αυτά μέτρα τα οποία θα έχουν ισχύ από αύριο, Πέμπτη (30/12) από τις 06:00, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης και περιλαμβάνουν τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας σε εστίαση και διασκέδαση.

Πιο συγκεκριμένα, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και μπαρ θα κλείνουν από απόψε στις 12:00 τα μεσάνυχτα με μοναδική εξαίρεση να αποτελούν τα εστιατόρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς, τα οποία θα κλείσουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Ακόμη, τόσο η εστίαση όσο και η διασκέδαση θα λειτουργήσουν από εδώ και στο εξής έως τις 12:00 χωρίς μουσική και μόνο με καθήμενους σε τραπέζια έξι ατόμων.

Παράλληλα, απαγορεύεται η διοργάνωση πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Τέλος, όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τηλεργασία και χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την εστίαση και στα σούπερ μάρκετ, όσον αφορά επίσης στο ζήτημα των γηπέδων και τη χωρητικότητά τους ξεκινούν αύριο το πρωί.

Φυσικά, οι συνεχόμενες αλλαγές των μέτρων από την Ελληνική Κυβέρνηση έχει προκαλέσει έντονο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες ενώ πολλές είναι οι αντιδράσεις των σωματείων των νυχτερινών κέντρων, με αποτέλεσμα να δοθεί κάποιου είδους αποζημίωση.

Δείτε τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Έως τις 12:00 και μόνο με καθήμενους εστίαση και διασκέδαση – Τέλος η μουσική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.