ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μανικιούρ, πεντικιούρ, νύχια

Ο κορονοϊός φέρνει νέα μέτρα για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μανικιούρ, πεντικιούρ και νύχια!
Κορονοϊός: Νέα μέτρα για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μανικιούρ, πεντικιούρ, νύχια

Κορονοϊός: Μετά την αλλαγή των μέτρων αλλά και του ωραρίου λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο, η Κυβέρνηση αποφάσισε αλλαγές και στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ, επιτρέπεται από σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, η αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου ατόμων που μπορούν να εισέλθουν στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Όπως και στα σούπερ μάρκετ έτσι και στα κομμωτήρια, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Παράλληλα, τα νέα μέτρα προβλέπουν την απαγόρευση αναμονής των πελατών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 σε κλειστό χώρο ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους εμβολιασμένους αλλά και αυτούς που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης αφορούν τα κομμωτήρια τα κέντρα αισθητικές αλλά και την λειτουργία των υπηρεσιών διαιτολογίας, υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων, υπηρεσιών εκμετάλλευσης λουτρών (καθαριότητας, χαμάμ κ.λπ.).

Ακόμη αφορούν την παροχή υπηρεσιών θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών, υπηρεσιών μασάζ, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, υπηρεσιών γυαλίσματος υποδημάτων, δραστηριοτήτων σχετικών με τη φυσική ευεξία, υπηρεσιών δερματοστιξίας (τατουάζ και υπηρεσιών τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).

Όσον αφορά συγκεκριμένα, τα καταστήματα τα οποία παρέχουν υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν διαχωριστικό ανάμεσα στον εργαζόμενο και τον πελάτη, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από plexiglass.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Νέα μέτρα για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μανικιούρ, πεντικιούρ, νύχια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.