ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην εστίαση – Έρχεται εμβολιασμός εφήβων με αλλαγές στα ραντεβού

Νέα μέτρα στην εστίαση και εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 - 17 ετών προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην εστίαση – Έρχεται εμβολιασμός εφήβων με αλλαγές στα ραντεβού

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην εστίαση και εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 – 17 ετών προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Κορονοϊός: Με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει και τη χθεσινή ημέρα σε αρκετά υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, η Ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το σχέδιο της για τον εμβολιασμό των εφήβων αλλά και να πάρει νέα μέτρα στην εστίαση, κάτι που προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας αρνήθηκε πάντως ότι επικρατεί διχασμός στην κοινωνία σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει κανένας διχασμός. Αυτό που χρειάζεται να πούμε είναι ότι όποιος έχει εμβολιαστεί επιστρέφει στην κανονικότητα» ανέφερε και προειδοποίησε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο τέλος του Αυγούστου. Μην περιμένουμε το φθινόπωρο».

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν του κλειστούς χώρους μόνο οι εμβολιασμένοι, ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε: «Το επεξεργάζεται η επιτροπή των ειδικών, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για αυτό και αν χρειαστεί θα το κάνουμε».

Εμβολιασμός 15 – 17 ετών: Από τους παιδίατρους το κλείσιμο των ραντεβού

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού 15- 17 ετών ο κ. Πέτσας παρέπεμψε μεν στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν αλλά ανακοίνωσε ότι «οι παιδίατροι είναι κάποιοι που εμπιστεύεται η ελληνική κοινωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέσω αυτών θα κλείνονται τα ραντεβού.

Υπενθύμισε στο ίδιο σημείο ότι «για να γράψεις το παιδί σου στο σχολείο πρέπει να παρουσιάζεις μια καρτέλα από εμβόλια».

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από την Ευρυτανία ενώ ήδη έχουν εντοπισθεί «κομβικές περιοχές» βάσει των ποσοστών εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για 82 Δήμους στους οποίους θα στοχεύσει η κυβέρνηση για την αναστροφή της στάσης κατά του εμβολιασμού.

Για το ποιες είναι οι πιο «δύσκολες» κατηγορίες πολιτών για να αλλάξουν γνώμη σχετικά με τον εμβολιασμό, εκτός από ορισμένους μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, υπάρχουν και «εκείνοι που θεωρούν ότι είναι άτρωτοι», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Εμβόλια: Η Pfizer ζητά έγκριση για 3η δόση!

ΠΑΟΚ: Η επιστροφή του Λουτσέσκου στην Τούμπα – Πρώτο φιλικό σήμερα

Survivor: Αλλάζουν όλα στον 5ο κύκλο του ριάλιτι – Τι θα συμβεί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην εστίαση – Έρχεται εμβολιασμός εφήβων με αλλαγές στα ραντεβού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.