ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός νοσοκομεία: Παραιτήθηκαν οι γιατροί της ΜΕΘ στο Ρέθυμνο – Υπό κατάρρευση η μονάδα εντατικής θεραπείας

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο του Ρεθύμνου έπειτα από μαζικές παραιτήσεις γιατρών της ΜΕΘ. Υπό κατάρρευση η μονάδα εντατικής θεραπείας.
Κορονοϊός νοσοκομεία: Παραιτήθηκαν οι γιατροί της ΜΕΘ στο Ρέθυμνο – Υπό κατάρρευση η μονάδα εντατικής θεραπείας

Κορονοϊός: Υπό κατάρρευση βρίσκεται η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου ύστερα από μαζικές παραιτήσεις γιατρών της ΜΕΘ, με την κατάσταση να βρίσκεται στο απροχώρητο, με την είδηση να έρχεται μετά το σοκ που προκάλεσε το ρεπορτάζ του Open για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι γιατροί της ΜΕΘ από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, υπέβαλλαν χθες (31/8) την παραίτηση τους προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα ο Διευθυντής ΜΕΘ του Nοσοκομείου Ρεθύμνου, Μπάμπης Μαρκάκης εξέφρασε τον προβληματισμό και έκανε έκκληση προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ: «Να με αφήσουν να κάνω την δουλειά μου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, ενώ στην αρχή δεν προβλέπονταν, λόγω πανδημίας και πίεσης στο Σύστημα Υγείας της Κρήτης, δημιουργήθηκε η ΜΕΘ Covid στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

«Αυτή την στιγμή, με την παρουσία μόνο 5 ειδικευμένων εντατικολόγων και την πλήρη απουσία βοηθητικού προσωπικού, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στην ασφυκτική πίεση και να παρέχουμε την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς μας, όταν στην βάρδια είναι μόνο ένας εξειδικευμένος γιατρός. Αυτός ο γιατρός, είναι υπεύθυνος για τις 3 κλίνες ΜΕΘ Covid – η ύπαρξη των οποίων δεν προβλέπονταν καν στην αρχή και δημιουργήθηκαν κατ’ ανάγκη – και τις 4 κλίνες ΜΕΘ non – Covid περιστατικών. Παράλληλα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, οι εντατικολόγοι καλούνται να συνδράμουν στα επείγοντα, στις διασωληνώσεις και όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη».

«Η απόφαση όμως που ξεχείλισε το ποτήρι» και οδήγησε στην υποβολή παραιτήσεων από τους 5 εντατικολόγους στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, είναι πως «λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, κάποιες μέρες τον μήνα, ο εντατικολόγος βάρδιας θα πρέπει να αφήνει τις ΜΕΘ και τους ασθενείς του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υγείας τους και να συνοδεύει βαριά περιστατικά διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία».

Ο κ, Μαρκάκης προσθέτει πως «η ύπαρξη της οποίας δεν προβλέπονταν καν αρχικά», έχουν νοσηλευτεί 16-17 βαριά περιστατικά κορωνοϊού, καθώς και λόγω της ασφυκτικής πίεσης στο σύστημα υγείας του νησιού τελευταία, «πολλές φορές δεν υπήρχε κενό κρεβάτι ΜΕΘ σε άλλο νοσοκομείο ώστε να γίνει διακομιδή». Παράλληλα, στο χώρο αυτόν που «φιλοξενούνται» οι κλίνες ΜΕΘ, για το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν νοσηλευτεί 44 «ύποπτα» περιστατικά.

Όπως τονίζει ο κ. Μαρκάκης, «τα ύποπτα περιστατικά αυτά, ήταν ασθενείς με βαριά συμπτωματολογία στους οποίους δεν είχε διενεργηθεί ακόμη τεστ ώστε να επιβεβαιωθούν και επίσημα ως κρούσμα Covid, όμως παράλληλα δεν μπορούσαμε να διακινδυνέψουμε την νοσηλεία τους σε άλλη κλινική και να ρισκάρουμε την διασπορά του ιού σε άλλες Κλινικές».

«Δεν ζητάω την πρόσληψη νέων γιατρών, καθώς πλέον το έχω πάρει απόφαση πως παρά το γεγονός πως υπάρχει σχετική προκήρυξη για την κάλυψη 2 εξειδικευμένων θέσεων γιατρών, αυτές δεν πρόκειται να καλυφθούν. Ζητάω όμως, να με αφήσουν να κάνω την δουλειά μου. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί και να διατηρήσουμε την απαραίτητη ποιότητα και ασφάλεια για τους ασθενείς στις ΜΕΘ του νοσοκομείου μας».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός εμβόλια: Μόνο οι υγειονομικοί στα ψυχιατρικά νοσοκομεία θα πάρουν παράταση

Κορονοϊός κρούσματα: 2.871 κρούσματα, 346 στις ΜΕΘ οι 27 πλήρως εμβολιασμένοι

Cosmote tv: «Έκλεισε» ακόμα πέντε ομάδες και έφτασε τις οκτώ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός νοσοκομεία: Παραιτήθηκαν οι γιατροί της ΜΕΘ στο Ρέθυμνο – Υπό κατάρρευση η μονάδα εντατικής θεραπείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.