ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Οριστικό: Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες, ξεκινούν τα φροντιστήρια – Τι ισχύει

Στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό περνάει η κυβέρνηση, ανοίγοντας τις οργανωμένες παραλίες και τα φροντιστήρια.
Κορονοϊός – Οριστικό: Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες, ξεκινούν τα φροντιστήρια – Τι ισχύει

Κορονοϊός: Στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό περνάει η κυβέρνηση, ανοίγοντας τις οργανωμένες παραλίες και τα φροντιστήρια.

Κορονοϊός: Η σταδιακή άρση του lockdown και των μέτρων που έχουν παρθεί για τον κορονοϊό συνεχίζοντας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα, ύστερα από σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, άναψε το «πράσινο φως» για νέα χαλάρωση.

Έτσι το Σάββατο (8/5) θα αυξηθεί ο αριθμός των πελατών ανά τετραγωνικό σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ, ενώ την ίδια ημέρα θα ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Δύο ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα (10/5) θα επαναλειτουργήσουν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες αλλά και για τίτλους επάρκειας ξένων γλωσσών όπως Lower, Proficiency και άλλα.

Αναλυτικά:

Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

-Από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

-Aπό 8 Μαΐου επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

-Από 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

-Από 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

-Από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.

Lockdown: Τα σενάρια για την επαναλειτουργία γυμναστηρίων, θεάτρων, κινηματογράφων, συναυλιών!

Εστίαση: Άνοιξαν περισσότερα από 40.000 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Οριστικό: Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες, ξεκινούν τα φροντιστήρια – Τι ισχύει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.