ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πάμε σε 6ο κύμα πανδημίας – Ποια προβλήματα προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον 2

Ποια είναι τα δεδομένα για τη μετάλλαξη όμικρον 2 την ώρα που ο Κορονοϊός συνεχίζει τη ν επέλασή του.
Κορονοϊός: Πάμε σε 6ο κύμα πανδημίας – Ποια προβλήματα προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον 2

Κορονοϊός: Το τέλος της πανδημίας του Covid-19 αργεί να επέλθει καθώς όπως βλέπουμε η μία μετάλλαξη ακολουθεί την άλλη.

Tα σκληρά μέτρα μπορεί να έχουν αποσυρθεί, όπως με την αύξηση στη πληρότητα των γηπέδων, και η επιδημιολογική κατάσταση μπορεί να είναι σίγουρα πολύ καλύτερη από αυτή του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, ωστόσο ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί.

Μάλιστα ο Άλπμερτ Μπουρλά έριξε τη βόμβα και προειδοποιεί πως δε διαρκεί πολύ η προστασία από τα εμβόλια.

Για την μετάλλαξη όμικρον 2 και την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Νίκος Τζανάκης στο Mega και τη «Κοινωνία ώρα Mega».

Ο καθηγητής τόνισε αρχικά η μετάλλαξη όμικρον 2 βρίσκεται σε έξαρση την ώρα που η Δέλτα έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα μετάλλαξη είναι υπεύθυνη για την παραμονή του αριθμού των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα. Η νέα μετάλλαξη μπορεί να μην ανησυχεί τους επιστήμονες αλλά τα όποια μέτρα προστασίας πρέπει να διατηρηθούν για να περιοριστεί ο Κορονοϊός.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η όμικρον 2 ξεφεύγει από το εμβόλιο ως προς τις μολύνσεις .

Η νέα μετάλλαξη προσβάλει κυρίως το ανώτερο αναπνευστικό με έντονο μπούκωμα και πονόλαιμο. Στα παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί και ως πόνος στο στομάχι.

Ο κ. Τζανάκης υποστήριξε πως θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας μέσα στο επόμενο διάστημα με αύξηση των κρουσμάτων στις επόμενες ημέρες. Παρόλα αυτά αυτή η έξαρση δε θα φτάσει τα επίπεδα της μετάλλαξης όμικρον.

Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε τη σπουδαιότητα της συνέχισης της χρήσης μάσκας καθώς αποτελεί κύριο όπλο κατά της μετάδοσης.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί η επιμονή κάποιων για εμβολιασμό ακόμη και τώρα μιας και η ιστορία έχει δείξει πως οι εμβολιασμένοι και κολλούν τον ιό και τον μεταφέρουν και τον μεταδίδουν ακόμη και αν έχουν κάνει 3 δόσεις…

 

 






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πάμε σε 6ο κύμα πανδημίας – Ποια προβλήματα προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον 2», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.