ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Βόμβα από Μπουρλά – Pfizer: Δεν διαρκεί πολύ η προστασία απο τα εμβόλια – Σίγουρη η 4η δόση

Αποκαλύψεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer από τον Άλμπερτ Μπουρλά.
Κορονοϊός: Βόμβα από Μπουρλά – Pfizer: Δεν διαρκεί πολύ η προστασία απο τα εμβόλια – Σίγουρη η 4η δόση

Ο κορονοϊός συνεχίζει να απασχολεί και την χώρα μας που είναι μια από εκείνες που στηρίχθηκαν στην αγορά μεγάλου αριθμού των εμβολίων της εταιρίας Pfizer.

Με δηλώσεις του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά όμως έριξε βόμβα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια που παρέχουν τα εμβόλια σε όσους πολίτες επέλεξαν τον εμβολιασμό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια κατά του Covid-19 δεν διαρκεί κατά πολύ με αποτέλεσμα η τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer να κρίνεται απαραίτητη.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε μπορεί το εμβόλιο να παρέχει έναν βαθμό ασφάλειας αναφορικά με την σοβαρότητα της νόσησης αλλά δεν είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά αναφορικά με την μόλυνση.

Μάλιστα, η μετάλλαξη όμικρον ήταν αυτή που κατάφερε να παρακάμψει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κάτι που προβληματίζει με φόντο το μέλλον και την πιθανότητα εμφάνισης νέων μεταλλάξεων.

Ακόμη, ο Άλμπερτ Μπουρλά πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να κάνουν εμβόλιο κάθε πέντε ή έξι μήνες και για αυτόν τον λόγο η εταιρεία εξετάζει προσεκτικά αυτή τη στιγμή την δημιουργία ενός εμβολίου που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για μεγαλύτερο διάστημα, που θα φτάνει ή και θα ξεπερνά ακόμη και τον ένα χρόνο.

Θυμίζουμε πως για το εμβόλιο της Pfizer υπήρξαν στο παρελθόν καταγγελίες για την ακεραιότητα του στις οποίες και αναφερόταν πως η εταιρία αδιαφορούσε και καθυστερούσε εσκεμμένα να παρακολουθήσει τις παρενέργειας που είχαν εμφανιστεί κατά την τρίτη φάση των δοκιμών του εμβολίου της.

Δείτε τα όσα είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Βόμβα από Μπουρλά – Pfizer: Δεν διαρκεί πολύ η προστασία απο τα εμβόλια – Σίγουρη η 4η δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.