ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πότε κλειδώνουν τα νέα μέτρα – Τι θα ισχύει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Tα τελευταία 24ωρα τη συζήτηση μονοπωλούν ta επερχόμενα νέα μέτρα τα οποία συζητιούνται από την Κυβέρνηση. Τι θα ισχύσει εν τέλει στις γιορτές και τι από το νέο έτος;
Κορονοϊός: Πότε κλειδώνουν τα νέα μέτρα – Τι θα ισχύει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Κορονοϊός: Μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί αναφορικά με τα νέα μέτρα τα οποία φέρνει η Κυβέρνηση ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στην αρχή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για διενέργεια υποχρεωτικών rapid test και στους εμβολιασμένους στην είσοδο τους στα μαγαζιά την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Γιάννης Οικονόμου αναφέροντας ότι αν κριθεί απαραίτητο θα ληφθεί αυτό το μέτρο με την οικονομική επιβάρυνση να πέφτει στον πολίτη.

Στη συνέχεια είδαμε να έρχεται ένα νέο μπρος πίσω χτες, καθώς η νέα πληροφορία έλεγε πως rapid test θα χρειαστούν μόνο για την έξοδο της Πρωτοχρονιάς. Οι συνεχείς ανατροπές στο σίριαλ με σκηνοθέτη την Κυβέρνηση καλά κρατούν και… αναμένεται η συνέχεια!

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε το πρωτοποριακό νέο μέτρο της δωρεάν διάθεσης 2 ολόκληρων self test στους πολίτες με την σύσταση αυτά να γίνουν πριν τις γιορτές και μετά το ρεβεγιόν.

Αφήνοντας στην άκρη για λίγο τις αντιφάσεις από τις διαρροές των κυβερνώντων, στον ορίζοντα φαίνονται και τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ με την αρχή του νέου έτους.

Θα αφήσουμε στην άκρη εκ μέρους της Κυβέρνησης και τις ελλείψεις στις ΜΕΘ, την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων αλλά και τις ελλείψεις σε προσωπικό (την ώρα που χιλιάδες υγειονομικοί είναι σε αναστολή) για να σας παρουσιάσουμε τα μέτρα που θα αναχαιτίσουν τον Covid-19 σύμφωνα με τους ειδικούς της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι έχουν τεθεί οι νέοι περιορισμοί για την αντιμετώπιση τη πανδημίας την ώρα που ο Κορονοϊός συνεχίζει την επέλαση του στη χώρα με τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες.

Η ενίσχυση της τηλεργασίας στο και επέκταση στο ποσοστό του 60% είναι μία από τις επιπλέον ενέργειες που θα παρθούν το 2022.

Ακόμη, ο περιορισμός στα ωράρια αλλά και στην πληρότητα σε εστίαση και διασκέδαση βρίσκεται ξανά προ των πυλών. Η επέκταση των περιορισμών μπορεί να γίνει και σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Τέλος, η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού δεν θα πρέπει να αποκλείεται.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και η επέκτασή του και σε άλλες κοινωνικές ομάδες δεν έχει βγει ποτέ εκτός συζήτησης. Οι πολίτες άνω των 50 βρίσκονται στο προσκήνιο για επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πότε κλειδώνουν τα νέα μέτρα – Τι θα ισχύει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.