ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός σχολεία: Πιθανό το κλείσιμο των σχολείων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων

Πιθανό είναι το σενάριο να κλείσουν τα σχολεία σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων.
Κορονοϊός σχολεία: Πιθανό το κλείσιμο των σχολείων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων

Κορονοϊός σχολεία: Ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας, ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία, με την Κυβέρνηση να παίρνει και τυπικά τα μέτρα διαχωρισμού ανάμεσα στους μαθητές.

Την ίδια στιγμή όμως, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο τραπέζι υπάρχει το κλείσιμο των σχολείων σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση στα κρούσματα που θα εμφανιστούν στα παιδιά, με την μετάλλαξη δέλτα να αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η μετάλλαξη Δέλτα, αυτή τη στιγμή είναι πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100% είπε η κυρία Γκάγκα, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε πάλι οριζόντια μέτρα» ενώ σημείωσε πως πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων σε λίγες ημέρες, η κυρία Γκάγκα είπε στο κανάλι του Open, ότι ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα και αναλόγως με τις εξελίξεις, θα γίνονται παρεμβάσεις.

«Φυσικά αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία… Θα παρακολουθήσουμε. Αν υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν υπάρξουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα» είπε η κυρία Γκάγκα.

«Η παρακολούθηση γίνεται καθημερινά. Ξεκινάμε με ιδιαίτερα έντονο έλεγχο. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό αλλά δεν θα υποχρεώσουμε με εμβολιασμό τα παιδιά.. Έχουμε αυξημένη επαγρύπνηση».

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Με γραπτό μήνυμα η ενημέρωση για τις προσλήψεις των αναπληρωτών καθηγητών!

Κορονοϊός – Εμβόλια: Ο Πλεύρης απειλεί ξανά – «Έρχονται κυρώσεις για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς»

Παναθηναϊκός: Στη μπουτίκ οι φανέλες των Παλάσιος και Βιτάλ – Δείτε ποια νούμερα διάλεξαν (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός σχολεία: Πιθανό το κλείσιμο των σχολείων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.