ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σενάρια για τρίτη δόση εμβολίου τον Σεπτέμβριο!

Η μετάλλαξη Δέλτα «κυριαρχεί», τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και η ανησυχία είναι διάχυτη στις αρχές της χώρας.
Κορονοϊός: Σενάρια για τρίτη δόση εμβολίου τον Σεπτέμβριο!

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα «κυριαρχεί», τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και η ανησυχία είναι διάχυτη στις αρχές της χώρας.

Οι εμβολιασμοί είναι το πλέον σημαντικό «όπλο» στην καταπολέμηση της διασποράς του ιού, εξ ου και το παρακάτω σενάριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, τον Αύγουστο θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού.

Η βασικότερη απόφαση αναμένεται να είναι ότι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση.

Με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην αρχή της χρονιάς.

«Δηλαδή, θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειoνομικοί και θα ακολουθήσουν μετά σταδιακά όλες οι ηλικιακές κατηγορίες, από τους μεγαλύτερους προς του νεότερους. Η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με εμβόλια MRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna», ανέφερε το ρεπορτάζ.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ «μελετάται επίσης να σταλεί ενημερωτικό μήνυμα και SMS σε όλους τους εμβολιασμένους για να προγραμματίσουν σταδιακά την τρίτη δόση, με βάση τον χρόνο που έκαναν την δεύτερη δόση.

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια άλλη μετάλλαξη χειρότερη από τη Δέλτα, τα πράγματα στις αρχές της νέας χρονιάς θα θυμίζουν πλέον πολύ την κατάσταση προ κορoνοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα».

 

Διαβάστε ακόμη:

Ατάκα Σακίλ Ο’Νιλ για Αντετοκούνμπο με… Superman!

Freedom pass: Πώς θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι 18-25 ετών

Survivor: Μαριαλένα και Σάκης ξύπνησαν μαζί; (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Σενάρια για τρίτη δόση εμβολίου τον Σεπτέμβριο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.