ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στο «τραπέζι» σκληρό lockdown σε όλη την Ελλάδα

Μέτρα που περιλαμβάνουν σκληρό lockdown και αλλαγές στους κωδικούς 4 και 6 που στέλνουμε με SMS στο 13033.
Κορονοϊός: Στο «τραπέζι» σκληρό lockdown σε όλη την Ελλάδα

Κορονοϊός: Μέτρα που περιλαμβάνουν σκληρό lockdown και αλλαγές στους κωδικούς 4 και 6 που στέλνουμε με SMS στο 13033.

Κορονοϊός: Πρόταση για καθολικό lockdown σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως έχει ρίξει στο «τραπέζι» η κυβέρνηση για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Νέες σκέψεις με σκληρότερα μέτρα, έπειτα και την «έκρηξη» κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ALPHA στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι η πρόταση να επιβληθεί ένα lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου. Aπαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, αλλά συγκεκριμένης χρονικής διαρκείας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Εξετάζεται σοβαρά και η αυστηροποίηση της χρήσης των κωδικών 4 και 6 που στέλνουμε με SMS στο 13033. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αυτό που εξετάζεται είναι πιο αυστηροί έλεγχοι για τον κωδικό 4. Αυτός αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Όσον αφορά στον κωδικό 6 αυτό που εξετάζεται είναι η χρήση του να γίνεται με μετακινήσεις μόνο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. Αποδεδειγμένα γινόταν κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού που είναι για άσκηση και έξοδος με κατοικίδιο.

Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που το έξι χρησιμοποιούνταν για βόλτες. Σε μακρινούς δήμους από τον τόπο κατοικίας αλλά και για συναντήσεις για καφέ ή κοκτέιλ σε πάρκα και πλατείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, στην Αττική καταγράφονται περισσότερα από 1100 κρούσματα.

Την Τετάρτη η σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Οι ειδικοί είναι θορυβημένοι από την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων. Ήδη αρκετές περιοχές, μεταξύ τους και η Αττική, βρίσκονται για πάνω από 2,5 εβδομάδες σε σκληρό lockdown.

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα η λεγόμενη «μικρή» επιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία εξέτασε τον χάρτη με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Αποφασίστηκε ότι αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί θα συγκληθεί η λεγόμενη «μεγάλη» επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αντί για την Παρασκευή όπως ήταν προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον περιοριστικών μέτρων, λόγω της μεγάλης επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Στο «τραπέζι» σκληρό lockdown σε όλη την Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.