ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊος: Τέλος η καραντίνα για τους θετικούς; Διαρροές ΒΟΜΒΑ από το Υπ. Υγείας

Μια απόφαση που θα συζητηθεί έπεσε στο τραπέζι
Κορονοϊος: Τέλος η καραντίνα για τους θετικούς; Διαρροές ΒΟΜΒΑ από το Υπ. Υγείας

Κορονοϊος: Τη στιγμή που οι Έλληνες ετοιμάζονται να κάνουν Καθαρά Δευτέρα διαχωρισμένοι σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενα να άρει την υποχρεωτική καραντίνα για τους θετικούς στον Covid-19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Θάνος Πλεύρης φαίνεται πως θέλουν να βαδίσουν στον δρόμο που χάραξε ο Μπόρις Τζόνσον, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό να καταργεί την καραντίνα, σε μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Κάτι τέτοιο προσανατολίζεται να κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Βενιζέλου.

Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρεται σε ορισμένες διαρροές βόμβα από το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται να παρθεί η απόφαση να κινούνται ελεύθερα ακόμα κι αυτοί που θα αποτελούν ενεργά κρούσματα.

Μετά την απόφαση να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους οι Κυβερνώντες ετοιμάζονται να αποφασίσουν την σταδιακή και πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα ακόμη και εκείνων που θα αποτελούν κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Έτσι, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά την καθημερινότητα τους χωρίς απολύτως κανέναν περιορισμό ενώ ταυτόχρονα έχει παρθεί η απόφαση να μην χορηγούνται πλέον δωρεάν διαγνωστικά τεστ με μοναδική εξαίρεση ενδεχομένως όσους πολίτες ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 75 ετών.

Φυσικά μιλάμε για μια σκέψη που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το Υπουργείο Υγείας που πρόκειται για μια εγκληματική και επικίνδυνη απόφαση που βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πληθυσμό ανεξαρτήτως αν κάποιος πολίτης έχει επιλέξει να κάνει το εμβόλιο κατά του ιού.

Παράλληλα, αναμένεται να πιεστεί αφόρητα το ήδη πιεσμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη στιγμή που η ίδια η Κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της να οδηγήσει σε τέλμα χιλιάδες ανεμβολίαστους Υγειονομικούς που είναι έτοιμοι να χάσουν τις δουλειές τους.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊος: Τέλος η καραντίνα για τους θετικούς; Διαρροές ΒΟΜΒΑ από το Υπ. Υγείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.