ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Τέλος» self test και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Έτοιμη να καταργήσει τα self test και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι η Κυβέρνηση ενόψει του καλοκαιριού.
Κορονοϊός: «Τέλος» self test και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κορονοϊός: Νέα μέτρα και αποφάσεις είναι έτοιμη να λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα με την αποκλιμάκωση των περιορισμών των πολιτών που βλέπουν και πάλι τα δεδομένα να αλλάζουν.

Την ώρα που αναμένεται η υποχρεωτική 4η δόση του εμβολίου παρά τα όσα επικοινωνούσαν οι ειδικοί τους προηγούμενους μήνες, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει τα μέτρα που η ίδια είχε αποφασίσει με φόντο το καλοκαίρι λόγω τουρισμό ενώ φυσικά δεν θα διστάσει να τα επαναφέρει από τον χειμώνα.

Μερίδες πολιτών στοχοποιούνταν επί σειρά μηνών μόνο και μόνο για τα πολιτικά καπρίτσια της κυβέρνησης και πλέον βλέπουν τους κυβερνώντες να ετοιμάζουν την κατάργηση για τα self test και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μάλιστα, οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας που διανύουμε και θα έχουν ισχύ από τις 2 Μαΐου, μια εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Κορονοϊός: Κατάργηση σε self test και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η αποκλιμάκωση των περιορισμών που αναμένεται να ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα περιλαμβάνει την κατάργηση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στους εξωτερικούς χώρους αλλά και την κατάργηση στα υποχρεωτικά τεστ, ενώ ενδέχεται κάτι αντίστοιχο να ισχύσει και για τα σχολεία.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η σταδιακή άρση όλων των περιοριστικών μέτρων που πλέον θα επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών, χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ στους περισσότερους ανοιχτούς χώρους ενώ στο μέλλον κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και για το λιανεμπόριο αλλά και τα εμπορικά κέντρα.

Ακόμη αναμένεται μετά τις εορτές του Πάσχα να υπάρξει μείωση με στόχο την κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ (PCR, rapid, self test) σε εργασιακούς χώρους.

Μπορεί ο Θάνος Πλεύρης να μιλάει για άρση των μέτρων εξαιτίας των επιδημιολογικών στοιχείων όμως αυτό απέχει από την πραγματικότητα καθώς ο λόγος που συμβαίνει είναι για την έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά και το γεγονός πως οι κανόνες που ισχύουν στην Ελλάδα θα πρέπει να συμβαδίζουν με τους αντίστοιχους των Ευρωπαϊκών χωρών που έχουν ήδη προχωρήσει στην άρση των μέτρων, με τη χώρα μας να λαμβάνει από τις τελευταίες αυτή την απόφαση σφίγγοντας όσο το δυνατόν γίνεται τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Τέλος» self test και πιστοποιητικά εμβολιασμού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.