ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Το σχέδιο για ταχύτατους εμβολιασμούς – Στόχος να φτάσουν τα 4 εκατ. τον Ιούνιο

Κορονοϊός: Άρχισαν και πάλι από σήμερα Δευτέρα (3/5) οι εμβολιασμοί μετά την διακοπή για λίγες ημέρες λόγω της γιορτής του Πάσχα. Εμβολιασμοί: Θυμίζουμε ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα έχει ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια,...
Κορονοϊός: Το σχέδιο για ταχύτατους εμβολιασμούς – Στόχος να φτάσουν τα 4 εκατ. τον Ιούνιο

Κορονοϊός: Άρχισαν και πάλι από σήμερα Δευτέρα (3/5) οι εμβολιασμοί μετά την διακοπή για λίγες ημέρες λόγω της γιορτής του Πάσχα.

Εμβολιασμοί: Θυμίζουμε ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα έχει ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Από εκεί και πέρα όπως έχουν γνωστοποιήσει από το υπουργείο Υγείας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γίνει γνωστό πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44.

Έτσι τον Μάιο άρχισε το τρίτο στάδιο της Επιχείρησης «Ελευθερία». Μάλιστα από την Τετάρτη 5 Μαΐου αναμένεται να αυξηθεί η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων. Στόχος της Κυβέρνησης είναι εντός του μηνός να πραγματοποιηθούν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Αναφορικά με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις το Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Τέλος η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε έναν αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Το σχέδιο για ταχύτατους εμβολιασμούς – Στόχος να φτάσουν τα 4 εκατ. τον Ιούνιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.