ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τότε πετάμε τις μάσκες – Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και διασκέδαση

Η άρση των μέτρων συνεχίζεται δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τους ανεμβολίαστους.
Κορονοϊός: Τότε πετάμε τις μάσκες – Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και διασκέδαση

Κορονοϊός: Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε τις απαντήσεις του στα ερωτήματα για τις μάσκες αλλά και το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους από εδώ και πέρα.

Η άρση των μέτρων έχει αρχίσει εδώ και λίγο διάστημα καθώς η πανδημία συνεχίζει την καθοδική πορεία. Μέχρι τέλος Μαρτίου τα περισσότερα μέτρα θα αποτελέσουν παρελθόν. Ωστόσο ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από κλειστούς χώρους θα συνεχιστεί σύμφωνα με το Θάνο Πλεύρη.

Για την ακρίβεια ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται καν υπό συζήτηση η άρση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Θεωρείται μάλιστα ένα από τα τελευταία πράγματα που θα γίνουν μελλοντικά και απέχουμε πολύ από αυτό.

Ο καιρός όμως θα σταθεί σύμμαχος στους ανεμβολίαστους οι οποίοι θα συνεχίσουν να έχουν το ελεύθερο να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους με την επίδειξη rapid test.

«Στην εστίαση αυτή τη στιγμή έχουν αρθεί όλα τα μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες. Ωστόσο, η κυβέρνηση είναι σαφής ότι οι περιορισμοί θα συνεχιστούν για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο Πλεύρης.

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέχεια, ο κορονοϊός μέχρι τους φθινοπωρινούς μήνες θα παραμείνει σε φθίνουσα πορεία.

Επίσης, την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο (5/2) αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή των Ειδικών, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων.

Πάντως, θα υπάρχει ισχυρή σύσταση χρήσης στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, ειδικά σε άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τότε πετάμε τις μάσκες – Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και διασκέδαση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.